reede, 27. märts 2009

Peaminister juhtis tähelepanu valijate lohakusele

Vikerraadio saates "Reporteritund" esinenud peaminister Andrus Ansip juhtis tööseaduse kriitikale vastates töötajate tähelepanu faktile, et neid esindatakse halvasti.

"Eelkõige peaks töövõtjad selgusele jõudma, kes neid esindab ja kui adekvaatne see esindus on," ütles peaminister. Reformierakond on oma olemuselt mitte töövõtjate, vaid pigem tööandjate huvidest lähtuv, lisas ta.

Erakonna eesmärk on hoolitseda selle eest, et meie ettevõtluskliima edetabelis esirinnas püsiksime: see tähendab mugavat vallandamist ja paindlikku tööjõuturgu. Miks töölkäijad Reformierakonda valivad, Ansip selgitada ei osanud: "Ma ei oskagi sellele mõistatusele vastust leida: võib-olla on asi heas reklaamis."

Keskerakond asus kohe pärast saate lõppu linna rahade eest plakateid trükkima.

Loe ka: Ansip põikles koondamisrahade teemast kõrvale

kolmapäev, 25. märts 2009

Kommentaarideta

Rotermannil jäi plaan täitamata

Draakonid rebisid mehe lõhki

Eile pärastlõunal tungisid draakonid kallale Walesi mehele. Rüütliordud mõistsid rünnaku hukka.

Eile oma aias kevadtöid teinud Duncan Bobwartsi kõrvale maandunud punast draakonit vihastas ilmselt mehe suutmatus õilsale loomale piisavalt austust avaldada. Lohe rebis mehel reha koos käega küljest ning lahkus lennates. Raskelt vigastatud mees helistas omal jõul kiirabisse.

Äralennanud tulimadu pöördus tagasi koos kahe teise seni tuvastamata draakoniga, kellega koostöös süüdati Duncani maja. Seejärel rebiti mees kohale saabunud kiirabitöötajate silme all lõhki.

"Heitsime kohe põlvili ja palusime väärikatelt olenditelt armu," selgitas kiirabibrigaadi juht HMSile antud intervjuus. "Lohed on väga uhked loomad ja nad teavad, et nad on ja jäävad toiduahela tippu."

Malta Ordu ja Teutoonide esindajad esinesid pärast lohe rünnakut avaldusega, kus mõistsid sündmused hukka ning tuletasid meelde, et tänapäeva rüütel läheb draakoni vastu soomustatuna tanki. Samuti ei pea ta piirduma maa külge aheldatud vahenditega vaid võib rünnata ka hävituslennuki abil.

Tema Majesteet otsustas, et tema rüütlitest läheb lohet tapma Sir Elton John.

Loe ka: Draakonid rebisid frukte kogunud mehe lõhki

teisipäev, 24. märts 2009

Vargus toimus turvakaamera silme all


Foto: kakukaamera.ee

Kakupessa paigaldatud turvakaamera ei suutnud vargaid munavarguselt heidutada. Politsei juhtumiga tegeleda ei soovi ning kakusõbrad apelleerivad inimeste tähelepanelikkusele.

Eile õhtul kella üheteistkümne ajal tungis kakupessa nugis. Loom võttis pesast lahkudes kaasa ühe sündimata kakuloote. Emaskaku sõnul käis ta ainult korra väljas hiiri otsimas ja ei lennanud kuigivõrd kaugele: "Ma ei suuda juhtunut siiani uskuda: ma mõistan et kiskja, aga see oli sündimata loode! Mulle lihtsalt ei mahu pähe, et selliseid asju juhtub."

Kakukaamera meeskonna sõnul nägi valveruumi tehnik juhtunut pealt, kuid kakupesani jõudmiseks kulus ekipaazil 15 minutit. Selle ajaga oli nugis juba pageda jõudnud. Kohapeal jäi üle ainult juhtum fikseerida. "Praegu töötame välja protseduure sääraste juhtumite kordumise vältimiseks. Praegustes majandusoludes tuleb arvestada, et turvalisuselt kokkuhoidmine võib väga rängalt kätte maksta.

Praeguste plaanide kohaselt paigaldatakse kakupesale turvauks ning interneti teel juhitav kaheraudne jahipüss, mida veebilehe külalised point & click meetodil tulistada saavad.

Ühtlasi palub veebilehe meeskond kõikidel kodanikel, kes pildil toodud nugise ära tunnevad või omavad informatsiooni antud nugise kohta pöörduda kakukaamera.ee või kohaliku jahimajandi poole. Nugise igasugune tabamisele kaasa aitav informatsioon on teretulnud.

Foto: nugis viis kakukaamera pesast muna minema

esmaspäev, 23. märts 2009

Peipsi praam pääses vette

Esmaspäeva varahommikul pages Tartu lähedalt oma dokist Piirissaarele mõeldud praam. Peremeheta laev liigub ilmselt Emajõel. Mööduvatel kaptenitel palutakse abordaazi eesmärgil praam diisli või muu laevale meelepärasega ligi meelitada ning kinni püüda.

Vabadusse pääsenud laevad on ohuks nii ujujatele kui teistele väiksematele laevadele. Eriti ohtlikud on kodustatud laevade ja sõja laevade järeltulijad, kes ei karda inimest, kuid on metsiku iseloomuga ja väga verejanulised.

Laev reageerib nimele "Koidula".

Loe ka: Peipsi praam pääses vette

reede, 20. märts 2009

Kommentaarideta

PM: Talentide linn
Tallinna lastehaiglat külastasid doktorklounid

Euroraha järgmisel aastal ei tule

Eurole aasta lõpus üleminekuväitega meediahuvi üles kruvinud peaminister käis suhtlemas Euroopa Liidu ametnikega ning ei ütle otse välja, et eurot ei järgmisel aastal ei tule.

Enne Brüsselisse sõitu ootamatu avaldusega esinenud peaminister vihjas ajakirjanikele teoreetilisest võimalusest minna Eurole üle aasta 2010 suvel. Paljude ajakirjanike poolt totraks peetud väide trükiti kõikjal ära.

Seejärel sõitis peaminister Brüsselisse, kus arutades kinnitati fakti, et eurole üleminek nii lühikese aja jooksul pole võimalik.

Eestisse tõi peaminister tagasi sõnumi, et euro tuleb pigem aastal 2011.

Peaministri visiit oli edukam Mart Laari kunagisest samateemalisest visiidist Romano Prodi juurde, kust tagasi tulnuna teatas ta rõõmsalt, et Prodi on nõus. Hiljem selgitati sõnumitoojale väljendi: "intellektuaalselt huvitav idee" sisu.

Järgmise nädala ettesöödetavas teemas pole valitsus veel kokku leppinud.

Loe ka: Andrus Ansip käis välja idee minna eurole üle juba järgmise aasta juulis
Loe ka: Selge signaal: euroraha tuleb pigem aastal 2011

kolmapäev, 11. märts 2009

Arvutimängur ei tapnudki inimesi

Austria politsei teateil mängis üks noormees eile õhtul vägivaldset arvutimängu GTA IV, kus mängija kehastub kurjategijaks ning püüab kriminaalmaailmas ellu jääda.

Ootamatult ei korraldanud koolis taga kiusatud noormees linnas tapatalguid, vaid ilmus hommikul kooli, kus püsis tundide lõpuni. Õpetajate sõnul on tegemist korraliku õpilasega, kuigi täna olid tal tõepoolest kodutööd tegemata.

Noormehe vanemad on juhtunust vapustatud ning viibivad psühhiaatrilises konsultatsioonis. Nende sõnul ei olnud nad teadlikud lapse arvutis paiknevast ohu allikast ning on mängu juba arvutis prügikasti tõstnud ja selle tühjendanud. Praegu kustutavad arvutieksperdid mängu viimaseid jäänuseid, sest teadupärast ei hävine andmed kustutamisel täielikult.

Arvutimänge on seostatud ekstreemsete vägivallailmingute sagenemisega ühiskonnas. Vägivaldsed mängud muudavad lapsed mõne päevaga tundetuiks roimariteks. "Lapsed mängivad selleks, et harjutada iseseisvaks eluks. On ilmne, et päev läbi mõrvavad ja tulistavad noored säärast käitumist normaalseks ning ühiskonda sobivaks peavad," selgitas Austria politsei arvutimängurite püüdmisega tegeleva rünnakrühma esindaja äsja.

Politsei on tavatu käitumise tõttu algatanud juurdluse, mis võib lõppeda hooletute vanemate hooldusõiguse äravõtmisega. Noorsoopolitsei on alustanud noormehe ühiskonda rehabiliteerimisega.

Loe ka: Saksamaad vapustas verine koolitulistamine
Loe ka: Saksa koolitulistaja mängis tapatöö eel vägivaldset videomängu (Edestasime peavoolumeediat 6 päeva)

pühapäev, 8. märts 2009

Kommentaarideta

Island nõuab tööstushiiult tõendit, et uue tehase alal haldjaid pole

(Ühtlasi sooviksin ka mina mõnda online toimetusse sisselogimiseks paroole. - Irve)

reede, 6. märts 2009

Kapo: Põleng ei olnud terroriakt

Kaitsepolitsei välistab eile öösel Mustika keskuses toimunud tulekahju põhjuste leidmisel terroriakti versiooni.

"Meie riigis on ärevad ajad ning vaenlased võivad meie mõjutamiseks kasutada mitmeid meetmeid," selgitas Kapo pressiesindaja. Tema selgitusel ei ole Eesti elanikkonnal põhjust karta, et tegemist oleks olnud Vene Föderatsiooni eriteenistuste või Rohelise Liikumise aktivistide poolt korraldatud terrorikampaania algusega.

"Kuigi tulekahju puhkes meie majandusele väga kriitlisel hetkel ei usu me vaenlase koordineeritud rünnaku võimalikkusse," selgitas Jüri Pihl HMSile antud kommentaaris. "Välisrünnakuga kaasneks laiem ennetav propagandakampaania aktiveerumine ning ootamatum reaktsioon välispressis."

Kaitsepolitsei andmetel on tegemist pankrotistuvate ettevõtete meeleheitliku kindlustuspettusega.

Loe ka: Suurpõleng muutis enamiku Mustika keskusest kõlbmatuks