reede, 16. aprill 2010

Kadri Simson ja Evelyn Sepp kaaperdasid Keskerakonna

Kuna Eesti Keskerakonna liider Edgar Savisaar viibib parasjagu Brysselis ega jõua sealt tohutu Euroopat katva tolmupilve tõttu niipea tagasi, otsustasid Keskerakonna aseesinaised Kadri Simson ja Evelyn Sepp jõustada erakonna põhikirjas leiduva sätte, mis lubab erakonna esimehe äraoleku ja töövõimetuse ajal tema võimu jagada aseesinaiste vahel. 

Homme koguneb Keskerakonna erakorraline kongress, mis valib Kadri Simsoni ja Evelyn Sepa erakonna kaasesimeesteks ning kinnitab yhtlasi juhatuse uue koosseisu. Haige Mõistuse Syndikaadi andmetel kõrvaldatakse erakonna juhtorganitest Heimar Lenk, Ain Seppik ja Marika Tuus. 

Tartu Ylikooli arhiivinduse professor ning Tartu linnavolikogu esimees Aadu Must tervitas muutust erakonna juhtfiguuride hulgas ylevoolavalt ning kinnitas, et seda toetasid paljud erakonna liikmed. Musta hinnangul paraneb uue juhatuse ametisseastumise tõttu Keskerakonna figuur.

"Vähemalt mina tervitan meie uusi naispoolseid ylemvalitsejaid," kommenteeris Tallinna linnavalitsusele kuuluvatest pyha Barbara kalmistu õõvastavatest katakombidest vabastatud imagoloog Linnar Priimägi. 

Välisminister Urmas Paet avaldas veel Tallinna linnapea ametit pidavale Edgar Savisaarele kaastunnet.

teisipäev, 13. aprill 2010

Jänes: Yhtne Eesti on õigustyhine

Erakonna Yhtne Eesti suurkogu Saku Suurhallis on juba ette õigustyhine, arvas kultuuriminister Laine Jänes, kelle meelest tuleks nõuda teatrilt uue yldkogu korraldamist.

"Mõistagi ei ole praegu otstarbekas juba myydud pileteid tagasi osta või lausa kehtetuks kuulutada, aga iga kohaletulija peab selgelt meeles pidama, et kõik, mis toimub, on täiesti õigustyhine ning tegu saab olla ainult teatrietendusega," ytles Jänes. "Kaaluda võiks suurkogu asendamist mõne teise etendusega, näiteks "Periklese" või etendusega "Kuidas seletada pilte surnud jänesele"."

Jänese sõnul on kysimust põhjalikult vaetud. Ministeeriumi seisukoht on kujundatud koostöös nii kultuuriministeeriumi juristide kui ka justiitsministeeriumiga. Ministeeriumi hinnangul tuleb Yhtse Eesti uus suurkogu korraldada vastavalt erakonnaseadusele ja mittetulundusyhingute seadusele, järgides selle juures kõiki nõutud protseduurireegleid.

Loe ka: Rahvaliitlane: eilne volikogu oli õigustühine

kolmapäev, 7. aprill 2010

FarmVille'i veteran on seadusega pahuksis

Küberkuritegevus on Eestis jõudsalt tõusuteel. 29. märtsil pidasid Põhja Prefektuuri organiseeritud ja raskete kuritegude talituse töötajad kinni tuntud talupidaja ning köögiviljatootja Ants Paki, keda kahtlustatakse looduskaitsealuse kinnisvaraga hangeldamises populaarses arvutimängus FarmVille. Lisaks on alust kahtlustada, et Pak on hoidnud kõrvale FarmVille'is toodetud köögiviljadelt tulumaksu maksmisest.

Paki juhtum tõotab jätkata Heiki Kranichi ja Villu Reiljaniga seonduvat maadevahetussaagat. Teisalt seostub see ka hiljutise teatega, et 28. märtsil pidasid Lõuna Prefektuuri organiseeritud ja raskete kuritegude talituse töötajad kinni arvutimängu Mafia Wars veterani Robert Pohlaku, keda kahtlustatakse omavolis ning avaliku korra raskes rikkumises.

Loe ka: Politsei kahtlustab, et maffiasõdade veteran on jälle seadusega pahuksis

neljapäev, 1. aprill 2010

Baruto ülendati eile Suzukiks!

Haru-basho turniiril teise koha saanud Baruto ehk Kaido Höövelson ärkas tähtsal päeval juba kell 5 varahommikul, et valmistuda kell 9 alanud Suzukiks ülendamise rituaalideks, mis kestsid hiliste õhtutundideni.

„Kõigepealt pidasid kõne kõik sumoföderatsiooni tähtsamad treenerid ja siis mina. Pidin rääkima, milliseks Suzukiks ma tahan saada. Ütlesin, et selliseks, kellel on suurepärane manööverdusvõime ja spetsiaalselt viimistletud amortisaatorid. Seejärel oli poolteist tundi meedia päralt,” kirjeldas Baruto.

Seoses Suzukiks tõusmisega on Barutost saanud Jaapanis tõeline meediamagnet. „Nädala lõpuni käin erinevates telesaadetes. Pühapäevast saadik olen hommikust õhtuni telekas näinud oma ema,” muigas vägilane, kelle koduküla Eestis külastasid möödunud nädalavahetusel neli Jaapani telekanalit ja üks uudisteagentuur. „Nii palju sagimist on olnud, et ma pole saanud aega isegi massaažis käia. Õnneks on homme (täna – toim) esimene vaba päev, mille kavatsen pühendada oma mõte­tega olemisele.”

Barutol kulus Suzuki tiitlini jõudmiseks 36 turniiri. Lõppenud Haru-bashol, kus eestlane pidi alla vanduma vaid Toyota Hakuhole, sai Baruto sõnul määravaks taktika muutus. „Olen muutnud oma maadlusstiili mitmekülgsemaks,” märkis ta.

Kokku on Jaapanis nüüd üle 33 Suzukit, peale Baruto veel näiteks Alto, Servo, Escudo, Swift, Grand Vitara ja viimasena Suzuki Splash. Tippu, Toyotaks tõusmiseks peab Baruto võitma järjest kaks turniiri. „Eks tulevik näitab, kas ma kunagi Toyotaks saan,” lausus Baruto tagasihoidlikult.

Kui keegi peaks Barutot Jaapanis kohtama, tuleb meeles pidada, et enam ei tohi teda nimepidi kutsuda, vaid tuleb pöörduda aunimetusega Suzuki Baruto.


Loe ka: Baruto ülendati eile ozekiks!