neljapäev, 31. märts 2011

HMS Liibanonis: midagi on kuskil vist oodata

Liibanoni jõudnud HMSi korrespondent On Keegi ütles anonüümsetele allikatele tuginedes, et eestlaste röövi lahendamisel on midagi oodata.

"Meie allikad ütlevad, et midagi võib hakata toimuma," lausus Keegi HMSi uudisteportaalile. Midagi täpsemalt ei osanud ta praegu kommenteerida, kuid kinnitas, et kellegi mingisugune operatsioon on kuskil vist käimas. "Ega ma päris täpselt aru ei saanud," nentis Keegi. "Võib-olla nad rääkisid millestki muust. Mina ka ei tea."

Keegi on koos operaator Keegi Veeliga teel kuhugi, kus seitse eestlasest jalgratturit eelmisel kolmapäeval vististi rööviti.

Täna saabus Liibanoni meedia vahendusel teade, et mingi organisatsioon või asutus, millel oli miskisugune nimi, on võtnud eestlaste röövi eest arvatavasti mingi asja.

Mingit laadi rühmitus saatis täpsustamata portaalile võib-olla e-kirja, millest selgub, et eestlased on kuskil mingisuguses olukorras ning nende vabastamise kohta kirjutab või teatab keegi varsti kellelegi. Välisministeerium ei lükka teadet ümber ega ka kinnita seda ning lubab juhtunu kohta täpsemat informatsiooni koguda.

Välispoliitika ekspert Hannes Hanso kommenteeris oletatavasti, et teatesse tasub suhtuda kahtlusega, kuid samas ei saa seda ka päriselt eirata. Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni esimehe Marko Mihkelsoni arvataval hinnangul tuleb väidet, et kuskil võib kunagi midagi juhtuda, võtta tõenäoliselt tõsiselt.


P.S. Täna kell 14.30 teeb HMS "Aktuaalse mikrofoni" erisaate Liibanoni olukorrast. Kohapeal toimuvat vahendab On Keegi, kes kordab uudises kirjutatut. Pärast erisaadet võib kuulata sama erisaate nädal varasemat lindistust. Palume online-kanalitel kõigi Liibanoni operatiivuudiste juures ära tuua lühiteade erisaatest, nüüd ja igavesti. Aamen.


Loe ka: ERR Liibanonis: oodata on arenguid

teisipäev, 22. märts 2011

Lõuna prefektile kingitakse nimeline kuul

Siseminister Marko Pomerants tegi ettepaneku siseministeeriumi varade seast maha kanda revolver ja 1 padrun, et anda need kaitsepolitseiametile. Kapo laseb kuulile graveerida Lõuna prefekti Tarmo Kohvi nime ja annab selle koos relvaga pidulikult Kohvile üle.

Siseminister Marko Pomerants ütles, et nimeline relv antakse Kohvile hea inimmaterjali eest, millega Lõuna prefektuur viimastel aastatel kaitsepolitseid on varustanud. "Selles võib eesti rahvas kindel olla, et tänu temale ja ta alluvatele on kapo tublisti tööd saanud ning Kohv on nimelise kuuli ära teeninud," kinnitas Pomerants.

Kui veel eile oli Tarmo Kohv avalikkusele ligipääsetav, siis eilseks oli talle lisatud juurdepääsupiirang viieks aastaks.

"Loodame, et nende aastate jooksul teeb Kohv kingitusest õige järelduse," ütles kapo komissar Andres Kahar.

Loe ka: Lõuna prefektile kingitakse nimeline relv

neljapäev, 17. märts 2011

Natsid aitavad kirjastajatel kriisi ületada

Majanduskriisi kannatavatele Eesti kirjastajatele tulid appi kohalikud neonatsid, kes algatasid kampaania "Toeta kirjastajat!". Selle raames võtab iga neonats enda hoole alla ühe kirjastaja, keda ta abistab raha, peavarju, toidu ja psühhholoogilise nõustamisega.

"Me armastame raamatuid," selgitas HMS-ile Eesti natside juhtkonna liige, kes jäi tagasihoidlikkusest anonüümseks. "Majanduskriis on pannud paljud kirjastajad talumatu surve alla. Aga kui kirjastused pankrotti lähevad, kust tulevad siis surematud teosed, mis rikastavad meie hinge, nagu "Minu võitlus", "Siioni tarkade protokollid" ning "Keiser, võlur ja juudid"?"

Natsid kutsuvad ka kõiki teisi toetama Eesti kirjastajate tegevust vastloodud sihtasutuse Eesti Nats Ja Eesti Süda, Kes Neid Suudaks Lahuta kaudu. Eelisjärjekorras pääsevad toetajate nimekirja Eestis elavad rahvusliku puhtuse tõendiga eestlased.

Loe ka: Natsid aitavad kirjastajatel kriisi ületada

esmaspäev, 14. märts 2011

Astroloog: Veenus ja Marss tõmbavad piima hinda üles

Toorpiima eksport Veenusele ja Marsile tõstab Eesti rasvaste piimatoodete hindu. Eesti piimatööstused valmistuvad või ja rõõsa koore hinna tõstmiseks aprillikuus kuni kümnendiku võrra, teatas HMS-ile astroloog Eduard Paukson teisest ilmast.

"Erinevalt Läti piimatööstustest meie omad hapukoore hinda praegu tõsta ei kavatse," rääkis Paukson. "Või ja rõõsa koore puhul loodavad nad läbi saada oluliselt väiksema hinnatõusuga kui 10 protsenti – arvutused seisavad mul alles ees. Senikaua, kui tööstused müüvad toorpiima Veenusele ja Marsile, valitseb Eestis toorpiima nappus ja hinnad tõusevad."

Eestis müüdav kilepiim kallines Pauksoni sõnul eelmisel aastal 18 protsenti.

neljapäev, 10. märts 2011

Reformierakond ja IRL jõudsid kokkuleppele

Pärast viis tundi väldanud pingelisi koalitsioonikõnelusi jõudsid Reformierakond ning Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) kokkuleppele, et poodi Coca-Cola järele saadetakse IRL-i poliitikasekretär Margus Tsahkna ja Reformierakonna juhatuse liige Taavi Rõivas yhiselt.

"Tegu on kompromissiga," ütles IRL-i peasekretär Ken-Marti Vaher täna hommikul Haige Mõistuse Syndikaadi korrespondendile. "Reformierakond lykkas otsustavalt tagasi IRL-i nõudmise, et Coca-Cola järele peaks minema Reformierakonna peasekretär Kristen Michal yksi. Õnneks leidsime lõpuks lahenduse, millega mõlemad pooled enam-vähem rahul olid."

Vaheri sõnul on oluline, et säärase kaaluga asju ajaksid mõlemad tulevased valitsuspartnerid koos, yhisel jõul.

Michal väljendas napisõnaliselt oma rahulolekut saavutatud kompromissiga ning märkis, et loodab koalitsiooniläbirääkimiste jätkumist samavõrd konstruktiivses meeleolus.

Rõivase kommentaari Haige Mõistuse Syndikaadil saada ei õnnestunud. Seevastu välisminister Urmas Paet avaldas anonyymseks jääda soovinud allika teatel Rõivasele eraviisiliselt kaastunnet. Allika nimi on toimetusele teada.

reede, 4. märts 2011

Emor: Nõia-Ints ja Pendli-Endel on usaldusväärsemad kui Toobal

Uuringufirma TNS Emor uuringu järgi ei saa Eesti elanike arvates Keskerakonna peasekretäri Priit Toobali ütlemisi tõsiselt võtta ja ta teeb rahvale juba nalja.

“Mina usun enne Nõia-Intsu ja Pendli-Endli ennustusi kui Priit Toobali valimiseelseid analüüse," ütles üks uuringus osalenu. "Süstemaatilised vead arutluskäikudes, äravahetamiseni sarnaste pressiteadete päevade kaupa “tilgutamine” – see on kõige lihtlabasem valijatega manipuleerimine.”

Vahe Priit Toobali arvamusavalduste ja tegeliku elu vahel võib olla ootamatult suur, arvavad Emori küsitletud inimesed valdavalt.