reede, 25. juuli 2008

Eesti keelustab jõmluse

Vastuseks Venemaa plaanile keelustada emo ja gooti stiili kandev noorterõivastus haridus- ja riigiasutustes kehtestab Eesti valitsus vastavates asutustes alates septembrist keelu dresside ja nokamütsi kandmisele.

Kultuuriminsteeriumi pressiesindaja sõnul on Venemaa kava Eestis vastuvõtmiseks liialt radikaalne ning vajab kohandamist kohalikele oludele. "Kui võtta arvesse meie kohalikku kultuuri ohustavad ilmingud, siis tegelikult sooviksime lubada kodanikel koolides ning ametiasutustes viibida vaid rahvarõivastes, kuid usun, et meie ühiskond ei ole selleks reformiks veel valmis," lisas ta.

Arutlemisel on ka populaarsemate automarkide keelustamine alla 32-aastastele.

Loe ka: Emo and Goth to be made illegal in Russia

teisipäev, 22. juuli 2008

Tartu paabulind pages Läti alligaatori eest

Nädala aja eest Tartus vahistatud paabulind tunnistas politseile, et pages Eestisse Lätist seal möllava alligaatori tagakiusamise eest.

"Olin kabuhirmus ja panin ajama," kirjeldas paabulind Lõuna politseiprefektuuri pressiteate vahendusel oma meeletu page. Alligaator tabati Interpoli egiidi all ning Läti ja Eesti politseijõudude yhiselt juhitud rahvusvahelise operatsiooni käigus Riia ja Jelgava vahelt.

Elamisloata paabulind on praeguseks palunud Eestilt poliitilist varjupaika. Lind ytles politseile, et troopiliste metselajate poolest rikkal lõunamaal Lätis on tema õigus elule piiratud ning soovib kaasa aidata Eesti rahvamajanduse arendamisele. Lõuna politseiprefektuur andis paabulinnu yle piirivalvele, kes paigutas linnu Aa pagulaslaagrisse.

Välisministeeriumi pressiesindaja sõnul on läbitakse formaalsused paari päeva jooksul ning seejärel on linnul võimalik hakata otsima Eestis uut töökohta. "Pakkumised on praegugi teretulnud," sõnas esindaja. "Saatke need aadressil: Islandi väljak 1, 15049 Tallinn. Edastame need paabulinnule viivituseta."

Loe ka: Lätis leiti aianduskooperatiivist alligaator, Tartus leiti tänavalt paabulind

teisipäev, 15. juuli 2008

easyJet lubab ülekilode eest veebis tasuda

Odavlennufirma easyJet hakkas pakkuma teenust, mis võimaldab reisija kehakaalu lisakilode eest tasuda lennukompanii veebilehel. Igal easyJeti reisijal võib kehtiva korra kohaselt lennu algul olla kehakaalu kuni 80 kg, millest suurema kogukaalu korral tuleb tasuda lisatasu.

Ylekilode eest saab ettemaksu teha lennupileti broneerimise käigus, teatas firma. Teenus võimaldab tasuda lisakilode eest kolme kilo kaupa, mille hinnaks on ligikaudu 300 krooni. Jätkuvalt on võimalus tasuda ülekilode eest ka lennujaamas registreerides, sellisel juhul on kolme lisakilo hind umbes 60 krooni kõrgem.

easyJeti tootearendusjuhi Peter Grestle’i sõnul on lisakilode ettemaks lennufirma uusim teenus, mis tänu easyJet’i kasutajasõbalikule veebilehele teeb reisijate elu võimalikult mugavaks. “Interneti teel sooritatud ettemaks säästab klientide aega ja raha,” lisas Grestle.

Loe ka: easyJet lubab pagasi ülekilode eest veebis tasuda

reede, 11. juuli 2008

Kapitooliumi emahunt osutus Tambovi hundiks

Kapitooliumi emahunt tunnistas yles, et on tegelikult Tambovi suurvyrsti Mihhaili kingitus Rooma paavstile aastast 1254, mitte ligi kaks tuhat aastat vanem etruski muistis, keda ta on juba rohkem kui 700 aastat edukalt teeselnud. Tõsiasi jõudis päevavalgele, kui Itaalia karabinjeeride eriyksused viisid läbi tänavuse rutiinse Rooma muististe ylekuulamiste koostöös Vene kolleegidega FSBst ja GRUst.

"Olen syydi," tunnistas hunt pisarsilmi karabinjeeride valve all antud pressikonverentsil. "Aga käsk on käsk sain ylesande Mihhail Vassiljevitši enda käest kohe pärast seda, kui mind pronksi valati. Ja kuigi minu isanda geopoliitilised sihid vilja ei kandnud, olen jäänud lojaalseks lõpuni välja." Kas ja kuidas hunti karistatakse, pole meediale avaldatud, kuid informeeritud allikad diplomaatilistest kanalitest viitavad, et Silvio Berlusconi valitsus võib Tambovi emahundi Moskvale välja anda või siis eeskujuliku teenistuse eest hoopis pettusesyydistustest vabastada. Spioneerimissyydistuse esitamist emahundile peavad Itaalia õiguse asjatundjad ebatõenäoliseks.

"Meie vene kolleegide uurimismeetodid on muljetavaldavad," kommenteeris karabinjeeride ylem kindralleitnant Gianfrancesco Siazzu. "Juurutame neid jõudumööda ka rumeenlaste, mustlaste ja teiste illegaalsete sisserändajate vastu võitlemisel."

Uudise peale hakkas anonyymseks jääda soovinud ukraina päritolu turismiettevõtjate kartell Kapitooliumis turustama T-särke ladina- ja venekeelse kirjaga LVPVS TAMBOVIENSIS SOCIVS TVVS EST — тамбовский волк тебе товарищ ('Tambovi hunt on sinu seltsimees' toim). T-särk on latinistide ja endisest Nõukogudest Liidust pärit turistide hulgas pälvinud enneolematu menu. "Loodame käibe kasvu vähemasti 254% võrra," lausus kartelli esindaja.

Loe ka: Radio-carbon tests reveal true age of Rome's she-wolf - and she's a relative youngster


LVPVS TAMBOVIENSIS SOCIVS TVVS EST
тамбовский волк тебе товарищ

reede, 4. juuli 2008

Tallinnas algasid korruptsioonipäevad

Tallinna linnapea avas Õllesummeri raames pidulikult Pealinna Korruptsioonipäevad. Korruptsioonipäevad on avapauguks Tallinna valimiseks Euroopa 2009 aasta Euroopa korruptsioonipealinnaks. "Lisaks puhtusele ning kultuurile on aeg pöörata pilk kõrvale," teatas linnapea avakõnes.

Päevade raames on linnal plaanis tuua välja uute põnevate skeemidega riigi raha kantimiseks erastruktuuridesse; demonstreeritakse tankistide kasutusvõtteid ning muud põnevat. Avatud on ka lastenurk K-päkapiku ning maiustustega.

Päevade avamiseks lõikas linnapea läbi Lauluväljaku mäele pargitud kuldset teerulli hoidva nööri ning seejärel loopis kohalviibinute sekka mõned mahlakad riigihanked.

Linnavolikogu opositsioon kähises ja ahmis kommentaariks jõuetult õhku. Korruptsioonipäevad kestavad Õllesummeri lõpuni.

Loe ka: Linnavalitsuse «läbipaistev» K-konkurss mängib võitjale kätte kioskiketi.