reede, 23. oktoober 2009

Pirital plahvatas öösel lasteaia juures tuumapomm

Padriku lasteaia juures tühjal ehituskrundil lõhkenud pommi uurib kaitsepolitsei ja lasteaiatöötajatel paluti lapsed siseruumides hoida.

Kaitsepolitsei andmetel plahvatas tuumapomm Padriku lasteaia ette pargitud furgoonautos.

Ühe Keila elaniku sõnul kuulis ta plahvatust eile õhtul veidi pärast kella 23.

Kas plahvatus oli suunatud just selle konkreetse auto vastu? "Ei oska siit muud järeldada, kuid mis täpsemalt selle plahvatuse taga on ja mis olid motiivid, teeb selgeks kriminaalmenetlus," selgitas Kaitsepolitsei komissar Andres Kahar

Kahari sõnul alustas kapo juhtumi osas kriminaalmenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb plahvatuse tekitamist lõhkeseadeldise abil.

Lasteaias lapsi õue ei lubata

Padriku lasteaia juhataja Monika Kerse ütles Haige Mõistuse Sündikaadile, et tema oli lastega õues, kui päästeamet tuli ja palus, et mindaks siseruumidesse. Lasteaia kõrval asuv parkla on Kerse sõnul praegu politseilindiga piiratud ja kohal on ka kaitserõivastuses Tartu päästeamet.

Pirita linnaosavalitsuse linnamajanduse osakonna juhataja sõnul kuulub Padriku lasteaia vastas asuv krunt linnale.

Loe ka: Pirital plahvatas öösel lasteaia juures autopomm

kolmapäev, 14. oktoober 2009

Cinamon langetab hindu

Solarise keskuse kinokompleks Cinamon avab pärast väikest remonti taas uksed. Lisaks pisut amortiseerunud vahelagedele vahetati välja ka ühe saali amortiseerunud toolid. Värskenduskuuri läbinud kinokeskus avab oma uksed neljapäeval.

"Lisaks saalide uuenduskuurile langetasime ka hindu," teatas keskuse üks omanikke Peeter Rebane. "Kino on omamoodi Solarise süda ja selle rütmis tuksub kogu kompleks," selgitas mees. Rebase sõnul on nad vajadusel nõus kino kasvõi iga päev remontima -- peaasi, et kliendid rahul oleksid.

Lisaks on Cinamonil varrukas ka väike üllatus: seoses sügise saabumise ja Halloweeni lähenemisega on kõikidel kinokülastajatel fuajeest võtta väikesed dekoratiiv-kiivrikesed, mis kannavad erinevate filmitegelaste kleebiseid. "Kellele meist ei meeldiks Shrek?" küsib Rebane kavalalt silma pilgutades.

Eriti uhke on kiivrit kanda 3d-kino prillidega: enne kinoseansile minemist tuleb läbida spetsiaalne värav, kus fotograaf fikseerib kinokülastajate rõõmsad näod ning külastamise kuupäeva. Koomilisuse lisamiseks tehakse väravas professionaalse hambaarsti poolt ka väike tasuta hambakaardike. Pärast seanssi on pildid juba ilmutatud ning külastajatel jääb üle vaid oma koomilises poosis jäädvustatud fotod enne oma sõpru välja osta! Kui lõbus!

Pikemas perspektiivis plaanitakse näidatavate rikastamist eriliste efektidega nagu näiteks suits, toss, laest langev pudi või koguni ehtne veekardin. Rebase sõnul vihjavat sellele isegi kino nimi: Cinamon on tuletatud inglise keelsest väljendist Cinema Monster "Koletiskino". Vihmavari kotti ning kinno: oma kiivriga on piletihind 50% soodsam.

Cinamon taasavatakse neljapäeval.

Loe ka: Cinamon lasi piletihindadest õhku välja
Loe ka: Solarise kinos kukkus ripplagi alla

teisipäev, 6. oktoober 2009

Evelin Ilves: Pullerits sisaldab transrasvu!

Kas olete kuulnud, kuidas riigi esileedi Evelin Ilves poes tütrekesele elu õppetunde jagab? Eriti ajaleheleti ees, kui lapsel meediaisu peale tuleb ja ta käe millegi sellise järele sirutab, mida ema kasulikuks ei pea. Siis ta räägibki lapsele nii:
"See on kummaliste inimeste toodetud kräpp. Kui sa selle võtad, viid oma raha neile. Kas sa tahad, et keegi, kes teeb mürgikokteile, saab rikkaks? Ei taha? Siis ära võta seda."

Päev enne äralendu abikaasaga Obinitsa tunnistas presidendiproua Tallinnas Vene tänava šokolaadikohvikus, et just säärane on tema kodune võõrutustaktika meediast, mis on täis topitud kahjulikke aineid. Ikka Eestis valitsevast kodumaisest, Pulleritsu toodetud meediast, kus – ärge nüüd selle õudse sõna peale lehte käest virutage! – luuravad transrasvhapped.

Neist südant ja veresoonkonda ohustavaist rasvadest, mida leidub paljudes-paljudes Pulleritsu artiklites (ja tema konkurentide toodetes ka), on saanud liikuva eluviisi ja tervisliku toitumise eest võitleva Evelin Ilvese rünnakute uus märklaud.

Ta lükkas ärasõidueelsel päeval telefonitsi eksprompt edasi mitu asjatoimetust, et kaardistada HMSi lugejaile uus võitlusväli, kuhu ta on otsustanud astuda. Kusjuures avapaugud alanud sõjakäigus oli ta seks ajaks juba teele läkitanud: usutluses Soome ajakirjale Seura ja tuleval nädalal ekraanile jõudvas lastesaates "Saame kokku Tomi juures".

Aga siin tõuseb valus küsimus: kui kõik kanalid pasundavad, et eelistage eestimaist, siis mis signaali saadab see, kui esileedi, kes peaks olema ka esipatrioot, astub vastu Pulleritsule, ühele Eesti armastatumale leheneegrile?

"Minu signaal on see, et ma ei osta kõiki nende tooteid," lausus Ilves. Ta loeb vaid valiklehti nagu Sirp (eksklusiivne käsitöö, kilo hind teadmata).

Evelin Ilvese, hariduselt arsti võitlused said alguse sellest, kui ta hakkas lehtede ja ajakirjade impressumeid uurima. "Vaatasin õudusega, mis seal sees on," lausub ta. Siis imestas, et jälgime küll hoolega, mis kütust autosse valame, aga ei huvitu, mida endale silmadest sisse ajame.

Siis vestles Ilves välisvisiitidel lugemisspetsidega ning hakkas üha rohkem märkama, kuidas laste rasvumine on vale lugemuse tõttu Lääne-Euroopas üha ilmsemaks saanud. Mis lubab tal järeldada: "Meediatööstus toodab keemilist kräppi." (Selle välja öelnud, ehmub Ilves korraks, et teeb nii otsekoheseid avaldusi, ent kogub end hetkega.)

Postimees kahtlustab naljategemist

Kui presidendiproua kriitika Postimehe juhtide kõrvu jõuab, mõtlevad nood esialgu jahmatusest, et äkki on tegu naljaga. Hiljem saadab ajalehe turundus- ja müügidirektor vastuse, mis algab sõnadega: "Tema avaldust on väga kurb kuulda. Ilmselt on Eesti esimene riik maailmas, kus esileedi kasutab oma positsiooni avalikuks rünnakuks ühe populaarsema kaubamärgi vastu."

Aga veel enne, kui Pullerits ametliku seisukohaga esineb, jõuab Postimehe peatehnoloog Ilvese kriitika peale – et artiklites sisaldub kahjulikke transrasvu, mille eesmärk on hinda alla tuua; et transrasvade pakendile märkimise kohta puuduvad Eestis reeglid; et lapsi peaks transrasvade eest eriti hoolega hoidma – telefonitsi tunnistada: "Põhimõte on õige." Ja samuti lisada: "Teema on aktuaalne."

Kas Postimees võitleb kahjulike rasvadega?

Postimehe turundus- ja müügidirektor:

"Kahjuks tundub, et proua Evelin Ilves tormab suure hooga n-ö lahtisest uksest sisse. Kogu tema poolt «avastatud» hüdrogeenitud taimerasva ja ka muude ainete sisaldus meedias on toodete pakenditel korrektselt välja toodud.

Töötame igapäevaselt toodete arendamise ja paremaks muutmise nimel. Meie uuemates toodetes, näiteks Pulleritsu spordisarja tooted, on juba kasutusel ainult uue põlvkonna toidurasvad. Vanemates, valdavalt nõukogudeaegsete retseptide alusel valmivates artiklites, on veel kasutusel transrasvu sisaldavaid eelmise põlvkonna toidurasvu.

Nende osakaal ajalehe koostises on väga väike – keskmiselt umbes 0,1 grammi. Samas näeb ettevõtte tootearendusprogramm ette ülemineku nüüdisaegsetele rasvadele ka nendes toodetes. Postimees ei ole Eesti meediaturul ilmselt ainuke ettevõte, kelle mõningatest retseptidest veel transrasvu leida võib."


Haige Mõistuse Syndikaat kinnitab oma armsatele lugejatele, et meie meediatooted ei sisalda mitte tilkagi transrasvu, E-ainetest kõnelemata. Kõik on puhas ja eestimaine ning ylimalt tarvilik nii ihu kui ka hinge hääks äraolemiseks.

Loe ka: Esileedi Evelin Ilves läheb Kaleviga kommisõtta