reede, 13. november 2009

Prantsuse minister hoiatas steroide tarbivate pankade eest

Prantsuse rahandusminister Christine Lagarde hoiatas, et steroide tarbivad pangad võivad klientidele põhjustada tõsiseid terviserikkeid ning hoiatas, et steroididest kyllastunud panku ei tohiks mingil juhul syya.

Ta palus jaeklientidel pöörata tähelepanu pankadele, kes tegutsevad "steroidide najal, lootes vaid kemikaalide toele" ning kes ei paku seetõttu tavapärast konkurentsi.

Steroide on kriisi tõttu hakanud tarvitama mitmed raskustes pangad, nende seas Citigroup ja Royal Bank of Scotland, märkis Lagarde intervjuus Haige Mõistuse Syndikaadile.

Lagarde ütles, et on palunud tervishoiuametil uurida, kas mõned pangad ei ole seotud viimasel ajal seletamatutel põhjustel otsad andnud klientide surmaga. Minister on tundnud ka huvi, kui palju steroidide tarvitamine mõjutab pankurite sissetulekuid.

Rahvusvaheline Pangaliit aga hoiatas steroide tarbiva Prantsuse ministri eest. Liidu andmetel põhineb Lagarde'i edu rahvusvahelistes ringkondades – näiteks G20 rahandusministrite kohtumistel – ainult sellel, et Lagarde tarvitab regulaarselt ja suurtes kogustes steroide. Kuid on yldteada, seisab liidu avalduses, et steroide tarvitava ministri suu suitseb nii otseses kui ka ylekantud tähenduses.

Loe ka: Prantsuse minister hoiatas steroide tarbivate pankade eest

Kommentaare ei ole: