teisipäev, 29. september 2009

Kalev saadab Evelin Ilvese [tsenseeritud]

Lugupeetud proua Evelin Ilves

Pöördume Teie poole seoses Teie poolt viimastel päevadel tehtud avaldustega trükiajakirjanduses ja televisioonis.

Oleme oma kasumlikkuse suurendamise nimel väga palju vaeva näinud. Tõime turule odavad ja populaarsed lastekindlad kilepakendid kommidele, mis pakuvad peredele palju vaheldusrikkaid hetki. Ühtlasi asendasime piimarasva šokolaadis selle jubeda mürgise taimerasvaga.

See ongi moodne toiduainetööstus! Tere tulemast reaalsesse maailma, proua Evelin! Me oleme erafirma - me oleme kuramuse erafirma! Meie ainus eetikaküsimus on: "Kas keegi kaebab meid kohtusse ja me kaotame sellega raha?" See on [tsenseeritud] kapitalism, proua president. Tulge mõistusele!

Kui meil poleks nii pohhui, siis me isegi ei mainiks sõna "transrasvhape" oma vastuses, vaid apelleeriks oma töötajatele, kelle ainus alternatiiv on seda kräppi toota või minna tänavale teiste töötute sekka uluma.

Andke andeks, see on ainus maiustus, mida teie kummaline rahvas üldse osta jõuab! Me täiesti hea meelega toodaks head šokolaadi nagu vanasti, aga kvaliteedil on oma hind. Vähemasti on meil kõigil päris töö.

Minge [tsenseeritud]!

ASi Kalev Chocolate Factory töötajate nimel

Mait Nilson, juhatuse esimees

Tiiu Märtson, a/ü peausaldusisik

Loe ka: Kalev ootab Evelin Ilveselt kommijutu pärast vabandust

neljapäev, 24. september 2009

Eesti allus Euroopa Liidu salajaste liikmete survele

Pronksiöö ajal Eestit kyberrynnakutega pommitanud Sergei Markovi ja Vassili Jakemenko otsustas taas Euroopa Liitu reisima lubada küll justiitsminister Rein Lang, kuid asja algatasid Haige Mõistuse Syndikaadi teada Euroopa Liidu salajased liikmed, mille olemasolu ja liitu kuulumist rahva eest varjatakse. 

Sarnaseid seletamatuid juhtumeid on varemgi ette tulnud. Nii näiteks kehtestas Euroopa Liit sissesõidukeelu Valgevene liidritele ja kõrgetele ametnikele pärast 2004. aasta laialdaselt võltsitud referendumit ning valimisi just põhjendusega, et sellega ei järginud riigi juhtkond Euroopa Liidu väärtusi. Keeld tühistati alles eelmisel aastal.

Anonyymseks jääda soovinud välisministeeriumi pressiesindaja tunnistas Haige Mõistuse Syndikaadile pöidlakruvide tõhusa surve all, et Euroopa Liidu salajaste liikmete hulka kuuluvad sellised maad nagu Ruritaania, Molvaania, Lemuuria ja Transnistria. 

Teiste uudistekanalite eest on seni jäänud salajased liikmesriigid varjule – yksnes Transnistria kohta võib meediast aeg-ajalt näha moonutatud teateid, mis ei maini riigi liikmelisust ega tegelikku mõjuvõimu Euroopa Liidus.

Ruritaania valitsusametnike avaldatud mitteametlikel andmetel siirduvad Sergei Markov ja Vassili Jakemenko järgmisel nädalal Euroopa Liidu raha eest Pariisi croissant'i sööma.

Loe ka: Urmas Paet allus salajaste EL-i liikmete survele 

neljapäev, 17. september 2009

Madisson ei salga salasuhet Helmega

Neljapäevases Pärnu Postimehes ilmus sensatsioonimaigulisena tehtud esilehe lugu asjaolust, et valimisliidu Aus Pärnu linnapeakandidaat Martin Helme on rahvastiku registris kantud samale aadressile konkureeriva valimisnimekirja esinumbri Tiit Madissoniga.

Seepeale avaldas Martin Helme ajalehtedele saadetud kirjas soovi selgitada, et peab kohalikus omavalitsuses rahvastikuregistris olemist lihtsaks formaalsuseks, millel puudub igasugune poliitiline või ideoloogiline mõõde. Linnapeakandidaat Martin Helme pole kunagi varjanud asjaolu, et ei ela praegusel hetkel Pärnus.

"Juulis, kui olin langetanud otsuse Pärnus kandideerida, asusin otsima kohta, kus end linna sisse kirjutada. Kuna Madisson soovis sel ajal minuga ühes nimekirjas kandideerida, pakkus ta abi ning soovitas ühe meie ühise tuttava poole pöörduda. Temal omakorda polnud mingeid vastuväiteid ning kogu asja vormistamine võttis aega alla viie minuti. Hiljem otsustas Madisson omaette tegutsema asuda ja minul pole olnud põhjust enne reaalse uue elukoha leidmist rahvastikuregistrit uuesti tülitada."

Kuna Eesti sensatsioonimaigulises ajakirjanduses jälgib HMS ainsa allikana tasakaalustatuse printsiipi, küsis meie intiimtoimetuse žurnalist kommentaari ka Tiit Madissonilt.

"Kuidas jätkus tal südant minuga nii teha?" karjatas Madisson. "Muidugi, poliitika on ennegi perekondi lõhki ajanud, ent niimoodi, ajakirjanduse vahendusel..."

"Ei, ma ei usu seda. Või siiski? Tegin eile Martini lemmikut, kapsasuppi, panin palju suitsuliha sisse ja... Arvasin, et ju on tal palju tööd," nentis murtud südamega mees, paljastades paadunud poliitiku inimliku palge. "Supp ootab siiani külmkapis, ma ise pole söönudki."

Vaatamata šokist palus Madisson HMSil edastada siiski avaliku palve.

"Martin, tule tagasi! Ma olen sulle oma südames andestanud," anus Madisson. "Mina usun, et oleme teineteisele loodud, me kuulume kokku kõik kuulsad armastajapaarid: nagu Edgar ja Siret, nagu Ingrid ja Joao, nagu Ruitlane ja Naine, nagu Pärnu ja Viisitamm. Kallis Martin, tule koju tagasi! Ma usun, me saame sellest üle ja jälle naeratame!"

Loe ka: Helme: fiktiivne sissekirjutus on puhas formaalsus

neljapäev, 10. september 2009

Pihl: märatsev rahvahulk võiks Toompeal peaministri tykkideks kiskuda

Täna lauluväljakul märatsevaid rahvahulki külastanud Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Jüri Pihl nentis, et töötute olukorra leevendamisele on valitsus liiga vähe mõelnud ning peaministri võiks Toompeal märatsev rahvahulk tykkideks kiskuda.

„Tõsi, vabariigi valitsus on lõpuks ometi taibanud olukorra tõsidust ja pöörab rohkem tähelepanu oma liikmete fyysilisele turvalisusele. Paraku on nad aga aasta jagu selle otsusega hiljaks jäänud. Soovitan tõrvikutega rahvahulkadel kiiresti tegutseda, et töö kaotanud inimeste viha saaks õiglaselt välja valatud,” ütles Pihl.

Tallinnas on töö kaotanud inimesi 27 000.

Loe ka: Pihl: peaminister võiks tulla Toompealt rahva sekka

teisipäev, 8. september 2009

HMSi ajakirjanikud kylastasid supikööki

Lasnamäe äsjaavatud supiköögis avaldati tunnustust ajakirjanikele, kes olid tulnud kohta, kus jagati toitu majanduslikult raskes seisus olevatele ja puudustkannatavatele inimestele. Toidujagajad selgitasid oma osalemist toidu jagamisel vajadusega anda yhiskonnale eeskuju ning näidata yles humaansust ja mõistmist hätta sattunud inimeste suhtes.

"Paljudes riikides on nii, et supiköökides ja vaeste varjupaikades käivad inimeste eest hoolitsemas ka riigi või linna esimesed mehed ja naised ning tuntud avaliku elu tegelased. Ma ei mõista neid ajakirjanikke, kellele käik supikööki nalja tegi ja kes ei häbenenud seda isegi välja näidata," selgitas kokaonu.

Haige Mõistuse Syndikaadi ajakirjanike kysimused olid põhiliselt suunatud supiköögis toimuvale ning nad ei tahtnud midagi teada sellest valimistest ja valimiseelsetest reitingutest, samuti ka Tallinna Filharmooniast ja ei tea millest veel. Seda kõike parajasti sooja suppi jagavalt teenindajalt kysida ei olnud asjakohane.

Hiljuti suurendas Tallinn supiköögile eraldatavaid vahendeid, sest majanduskriisi tõttu on abivajavate inimeste arv märkimisväärselt kasvanud. "Mulle jääb täiesti arusaamatuks, et Delfi nimetab seda ainult "meediashow'ks," nentis anonyymne lehelugeja.

HMSi ajakirjaniku jaoks on filharmooniast supikööki vaid yks lyhike samm, mis tegelikult näitab täielikku keskendusvõimet. Vaadake, meil Eestis kiputakse kõike seostama ainult valimistega. Nii ka Tallinna abipaketti, pingutusi selle nimel, et sel raskel ajal ei jääks peavarjuta noored pered ja eakad inimesed, linna poolt loodavaid sotsiaalseid töökohti ning nagu viimasest näitest näha, ka supiköökides toimuvat.

Supiköögis polnud ajakirjanikud mitte selleks, et ennast näidata, vaid hoopis teistel põhjustel. Lääne-Euroopas on see ysna tavaline, et nii parlamendisaadikud, kui ministrid, aga ka poplauljad ja filmitähed võtavad osa sellistest heategevuslikest aktsioonidest näitamaks, et supiköögis viibimine pole mingi häbiasi! Seda on väga vaja, sest ka seekord võis näha, kuidas osa inimesi eelistas end pigem ära peita kui riskida sellega, et mõni tuttav neid supijärjekorras ära tunneb. Oodati ukse taga, kuni ajakirjanike hord ära läks. Yks tundmatuks jääda soovinud kylastaja nimetas seda suisa valehäbiks.

Paljulapselise pere vanematel pole midagi häbeneda, kui on kaotatud töö ja toime tulemiseks peab ajutiselt võtma vastu kohaliku omavalitsuse pakutavat abi! Andkem endale aru, et myyt meie imetabasest edukusest on nyydseks läbi - suurem osa Eesti inimestest peavad iga krooni hoolikalt lugema ja väga paljudel pole yldse neid kroone, mida lugeda. Ärme sunnime neid inimesi häbenema.

Olime selles supiköögis, et näidata, kui kaugele oleme jõudnud ja kui reaalselt raske on olukord. Sest olgem ausad, teiste väljaannete ajakirjanikud satuvad Stenbocki majja pressikonverentsidele või rahandusministeeriumi briifingutele tihemini kui sinna, kus on inimesed, kes nendes kahes väärikas hoones tehtavate valeotsuste tõttu kannatavad.

"Meedial on oluline roll, et aidata kokku viia linna poolt pakutavad võimalused ning need inimesed, kes neid vajavad. Yhed poliitikud käivad supiköögis, teised aga ei tea, et niisugune koht Tallinnas yldse olemas on. Andke faktitäpset teavet, millest oleks inimestele kasu. On kyllalt neid inimesi, kes ei tea, kuhu pöörduda abi saamiseks, varustage neid selle teadmisega. On inimesi, kes ehk aitaksid linnal abivajajaid aidata kas siis rahaliselt või muud moodi - andke nendele inimestele võimalus teada saada sellest, et nende abi on oodatud. Kõige enam aga viige inimesteni arusaam, et ajad on muutunud, abi kysimises pole midagi häbiväärset, peame hoidma kokku, teineteist toetama ja aitama, et see raske aeg yle elada," pani yks kohalviibinuist nii ajakirjanikele kui ka avalikkusele sydamele.

"Kui sattusite supikööki tänu sellele, et seal olin ka mina, siis võite mind uudisest välja lõigata," soovitas anonyymne kommentaator.

Loe ka: "/---/ kohtumisest meediaga Lasnamäe supiköögis"

esmaspäev, 7. september 2009

Coca-Cola ähvardab PepsiCot sõjaga

Coca-Cola Company ähvardas täna oma konkurenti PepsiCot, et kahe firma vahelised suhted võivad viia uue sõjani Cola poolsaarel.

Coca-Cola avaldus tuli ajal, mil selle riigipiiri lähedal algasid Diageo ja PepsiCo yhisõppused, mis lõpevad 20. septembril, vahendas Reuters. Coca-Cola välisministeeriumi hinnangul valmistab PepsiCo ette sõda ja ohustab Coca-Cola suveräänsust. Unilever ja Nestle on teatanud oma murest pingete suurenemise pärast Cola poolsaarel.

"PepsiCo pyydlus ajada Coca-Colaga konfrontatsioonipoliitikat on sõjalise konflikti ning Coca ja Pepsi vahelise sõja allikas," vahendas Reuters Coca-Cola uudisteagentuuri CCNA. "Colas tähendab konfrontatsioon vaherahu olukorras eskaleeritud pingeid, mis võivad viia kontrollimatu ja vältimatu sõjani."

Coca-Cola välisministeeriumi pressiesindaja sõnul on mõlema koolajoogitootja suhted viimaste aastate yhes viletsamas faasis ja olukord halveneb suhete pingestumisel yha enam. Coca-Cola on viinud lahinguvalmidusse oma turvayksused, mida peetakse isikkooseisu poolest maailma suuruselt neljandaks korporatiivarmeeks.

Coca-Cola kavatseb lähiajal saata ilmaruumi ka oma satelliidi, kuid välisriigid peavad seda raketikatsetuseks. Analyytikute arvates kasutab Coca-Cola ähvardusi ja raketikatsetuse ettevalmistust, et äratada rahvusvaheliste organisatsioonide tähelepanu ajal, mil kokaläbirääkimised Coca-Cola Company ja PepsiCo vahel on ummikusse jooksnud.

Coca-Cola nimetas oma uudisteagentuuri vahendatud avalduses Indra Nooyi administratsiooni reeturite kambaks ja hoiatas, et nad ei tohiks iial unustada, et Coca-Cola rahvaarmee on igati valmis täiemõõtmeliseks vastasseisuks.

PepsiCo peastaabi ylem ytles parlamendi ees, et armee on valmis vastama igale Coca-Cola provokatsioonile.

1980ndatel ja 1990ndatel aastatel toimus Coca-Cola Company ja PepsiCo kaks pikaaajalist sõjalist konflikti, mida tundakse nime all Koolasõjad (Cola Wars). Peamiselt keskendusid korporatsioonid madala intensiivsusega sõjategevusele, pyydes konkurenti välja kurnata.

Koolasõdade käigus hukkus ligi kakskymmend tuhat koolakompaniide töötajat. Kaotused tsiviilelanike hulgas on tänini teadmata, ent yletasid rahvusvaheliste humanitaarorganisatsioonide hinnangul poole miljoni piiri.

Loe ka: Wikipedia artikkel "Cola Wars"
Põhja-Korea ähvardab lõunat sõjaga
Põhja-Korea süüdistas USA-d sõja ettevalmistamises
Põhja-Korea ähvardab Lõuna-Koread sõjaga