reede, 13. november 2009

Prantsuse minister hoiatas steroide tarbivate pankade eest

Prantsuse rahandusminister Christine Lagarde hoiatas, et steroide tarbivad pangad võivad klientidele põhjustada tõsiseid terviserikkeid ning hoiatas, et steroididest kyllastunud panku ei tohiks mingil juhul syya.

Ta palus jaeklientidel pöörata tähelepanu pankadele, kes tegutsevad "steroidide najal, lootes vaid kemikaalide toele" ning kes ei paku seetõttu tavapärast konkurentsi.

Steroide on kriisi tõttu hakanud tarvitama mitmed raskustes pangad, nende seas Citigroup ja Royal Bank of Scotland, märkis Lagarde intervjuus Haige Mõistuse Syndikaadile.

Lagarde ütles, et on palunud tervishoiuametil uurida, kas mõned pangad ei ole seotud viimasel ajal seletamatutel põhjustel otsad andnud klientide surmaga. Minister on tundnud ka huvi, kui palju steroidide tarvitamine mõjutab pankurite sissetulekuid.

Rahvusvaheline Pangaliit aga hoiatas steroide tarbiva Prantsuse ministri eest. Liidu andmetel põhineb Lagarde'i edu rahvusvahelistes ringkondades – näiteks G20 rahandusministrite kohtumistel – ainult sellel, et Lagarde tarvitab regulaarselt ja suurtes kogustes steroide. Kuid on yldteada, seisab liidu avalduses, et steroide tarvitava ministri suu suitseb nii otseses kui ka ylekantud tähenduses.

Loe ka: Prantsuse minister hoiatas steroide tarbivate pankade eest

neljapäev, 12. november 2009

Mutli kaotas abilinnapea koha

Keskerakonna liidri Edgar Savisaare vasak käsi, sama erakonna liige Jaanus Mutli kaotas sel nädalal abilinnapea koha. Mutli enda sõnul läks koht kaduma kas eile või täna.

"Ma kinnitan, koht oli veel eile alles ja tundus, et see on väga kindel koht," ytles Mutli Haige Mõistuse Syndikaadile. Täpset koha kadumise aeg Mutli öelda ei osanud.

Munitsipaalpolitsei on alustanud juurdlust seoses abilinnapea koha kaotusega. Mutli enda sõnul on tema yksnes väike mutlikene systeemis, nii et teda abilinnapea koha kaotamises syydistada on liig.

"Abilinnapea koha leidmine on kahtlemata üks munitsipaalpolitsei prioriteetsemaid ülesandeid," kommenteeris Haige Mõistuse Syndikaadile munitsipaalpolitsei hääletoru Hendrik Normann. "Kinnitan, et me teeme kõik, mis meist sõltub, et abilinnapea koht jõuaks tagasi sinna, kuhu kuulub."

Loe ka: Mutli kaotas abilinnapea koha 

kolmapäev, 4. november 2009

Paet avaldas kaastunnet Poola presidendi pastakale

Välisminister Urmas Paet avaldas kaastunnet Poola president Lech Kaczyński pastakale, mis sai tyhjaks siis, kui Kaczyński yritas tõrksalt anda oma allkirja Lissaboni leppele. 

Paeti sõnul on tänaseks on Lissaboni leppele pidanud pastat loovutama kõikide Euroopa Liidu liikmesriikide riigipead, teatas Haige Mõistuse Syndikaadile välisministeerium. „Lech Kaczyński pastaka tõrge väljendab sel sombusel ja kurval pärastlõunal resigneerumist – Lissaboni leppe vastu tõesti ei saa,“ rõhutas Paet. „Ka pastaka tõrge ei suuda tõkkeid veeretada võimalusele, et Lissaboni lepe saab jõustuda juba sel aastal,“ rõhutas ta.