esmaspäev, 7. juuni 2010

Võidusammas muutus vägivaldseks ja isoleeriti

Vabadussõja võidusammas Vabaduse väljakul ryndas täna linnavalitsuse hoonet, pildudes selle pihta 200 kilogrammi kaaluvaid klaaspaneele.

Et märatsevat sammast ohjeldada, mobiliseeris linnavalitsus munitsipaalpolitsei korrakaitseyksuse ja kõik kättesaadavad vabatahtlikud abimunitsipaalpolitseinikud.

Pärast lyhikest tulevahetust õnnestus võidusammas kontrolli alla saada ja anda yle kaitseministeeriumi valdusalasse. Kaitsevägi on samba isoleerinud. Kuni samba lagunemise põhjus ei ole välja selgitatud, ei lase jõuametkonnad ohutuse mõttes inimesi samba lähedale.

Vabadussõja võidusamba projektijuht, kaitseministeeriumi asekantsler Martin Hurt ütles, et samba märatsemise põhjus püütakse välja selgitada. Selleks on leitud Tallinna tehnikaülikoolist spetsialist, kes on aastaid uurinud sammaste, sildade ja muude rajatiste psyhholoogiat.

Intsidendi kordumist ministeerium siiski ei karda. „Yldjuhul tuleb sääraseid märatsushooge sammastel ette kord aastasaja või paari jooksul,” lausus ta Haige Mõistuse Syndikaadile.

Ministeerium on juhtunust teavitanud ka võidusamba ehitanud Tšehhi firmat Sans Souci. Hurda arvates kuulub sambaga juhtunu ilmselt garantii alla. „Ma ei näe mingit head põhjust, miks sammas pidi märatsema kukkuma. Ilmselt on tegu garantiiküsimusega, aga enne tuleb selles ikkagi veenduda,” lisas ta.

Loe ka: Võidusammas muutus ohtlikuks ja isoleeriti aiaga

Kommentaare ei ole: