reede, 29. aprill 2011

Telekanali tunniajaline elektrikatkestus jäi märkamatuks

Eile kella poole kümnest kuni poole üheteistkümneni õhtul kadus elektrikatkestuse tõttu TV3 eetrist pilt. Õnneks ükski vaataja katkestust ei märganud.

Kanali pressiesindaja Annely Adermann ütles, et katkestuse põhjuseks oli Eesti Energia elektrikatkestus Lasnamäel, mis mõjutas TV3 stuudioid Peterburi maanteel.

Adermanni sõnul tekkisid probleemid kella üheksa ajal. Pärast seda pidasid kanali varusüsteemid veel pool tundi vastu ning siis jäi ekraan TV3 kanalil tummaks.

"Õnneks ei olnud sellest häda," kommenteeris Adermann. "Õhtusel ajal on inimestel teisigi toimetusi ning telekas mängib enamasti taustaks. Nagu selgus, ei pannud keegi pildi puudumist tähele."

Eesti Energia pressiesindaja Marina Bachmann ütles HMSile, et Peterburi teel toimus maakaabli rike, mis viis rivist välja üheksa alajaama ja jättis elektrita 55 klienti, nende hulgas ka TV3 stuudiod.

Bachmann märkis, et katkestust püüdis kõrvaldada brigaad, mille töö võttis aega ligi viis tundi. Telekanalile TV3 pakuti elektrigeneraatorit, mis taganuks saadete edastamiseks vajaliku toite, ent teletöötajad ei pidanud seda vajalikuks.

"Arusaadav, ega ma ise ka õhtuti telekat vaata," nentis Bachmann. "Pärast pikka päeva tahaks ikka elus inimestega suhelda, parem räägin oma perega või loen raamatut. Eestlaste seas pole telekavaatamine lihtsalt kombeks."

TV3 pilt taastus kella poole üheteistkümne paiku. Sari "Kättemaksukontor" jätkus oma tavalisel viisil ning edasi ei lükkunud ka otsesaate "Kolmeraudne" algusaeg.

HMS uuris asja ka Starmani ja Elioni klientidelt, kes samuti ei märganud, et telerid ei näidanud ühtegi kanalit.


Loe ka: Elektrikatkestus jättis TV3 tunniks pildita

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

sedasi ütleski pressiesindaja?

Oop ütles ...

Sulatõde. Millal enne HMS valetanud on?

Anonüümne ütles ...

aha, ma vaatasin, et nali algas alles Bachmanni mõtteavalduse juures. nüüd kui vaatan, siis ei tundu kumbki enam naljakas.