neljapäev, 24. november 2011

Eesti kuulutas Second Life'ile sõja

Välisministeerium sulges Second Life'is tegutsenud Eesti saatkonna, kuna vabariigi valitsus kuulutas neljapäevasel istungil Second Life'ile sõja.

Sõja põhjuseks on tarvidus kaitsta Eesti rahvuslikesse huvidesse tihedalt puutuvat Skype'i arenduskeskust, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Ka Second Life on oma saatkonna Tallinnas sulgenud, kuid loodab ametlike teadete kohalelt konflikti lahendamist diplomaatilisel teel.

"Arvestades internetikommunikatsiooni tänaseid trende leidsime, et mõttekas on alustada kybersõjategevust Second Life'i vastu," ütles ministeeriumi pressiesindaja. "Second Life on kaitseministeeriumi hinnangul kyberkaitseliidule jõukohane vastane, nende analyyside kohaselt peaks nad alistuma kahe nädalaga."

Kogemuse mõttes on ministeeriumi hinnangul kybersõda Second Life'iga igati kasulik projekt, millest on palju õppida. Virtuaalsõjas saab kyberkaitseliidu võimekust kontrollida paremini kui õppusel.

Eesti riik avas oma saatkonna Second Life'is 2007. aasta detsembris, olles toona kolmas riik maailmas, kes Second Life'iga diplomaatilised suhted sisse seadis.

Kommentaare ei ole: