neljapäev, 13. september 2012

Ajupesu? Bussipaviljonid reklaamivad eimidagi


Bussiootepaviljonide külge ja mitmesse uudisteportaali ilmunud "solipsist.ee" reklaamid on osa suurest kampaaniast, mis aitab anoreksia, koolikiusamise või enesetapumõtete käes vaevlevaid inimesi, kinnitavad korraldajad.

Kampaania taga oleva mittetulundusühingu Nihil Eesti kommunikatsioonijuhi Miss Muppeti sõnul ei ole nende eesmärk kedagi solvata, vaid informeerida inimesi filosoofiast rääkiva veebilehe olemasolust ja kutsuda neid sellega tutvuma. "Usume, et Eesti on osa Euroopa kultuuripärandist, mis on oma juurtelt filosoofiline. Nii nagu inimestel on õigus mitte filosofeerida, on neil õigus filosofeerida. Me soovime filosoofia olemust ühiskonnas rohkem esile tuua, avada ja mõtestada."



Rahaliselt toetab reklaamikampaaniat mittetulundusühingu emaorganisatsioon Nihil Euroopa, aga ka mitu fondi ja annetajat on Nihili tööga seotud. Kui palju suurejooneline kampaania maksma läheb, ei soovi ühing Muppeti sõnul avaldada. "Meie taotlus on rääkida reaalseid lugusid inimeste kokkupuutest eimillegagi."

Mis võiks kampaaniast saadav kasu olla, ei oska ta aga vastata. "Kasu on suhteline mõiste. Kellele kasu? Me usume, et kui inimesed leiavad oma probleemidele lahendused, kui ühiskonnas on rohkem lootust ja headust, saame kõik sellest kasu," räägib Muppet.

Veebileht, kus inimesed räägivad oma lugusid maailma olematusest, on vaid üks kogumikust. Varsti avanevad ka veebilehed nihilismi, künismi ja stoitsismi kohta. Hiljem on planeeritud lehekülg eksistentsialismi käes vaevlevatele inimestele.

Vaata ka: Ajupesu? Bussipaviljonid reklaamivad jumalat
Plakat: Nihil Eesti/HMS, Wikipedia/Liquid 2003, Wikipedia/Andy Pee

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Miskipärast oleks oodanud uudist selle kohta, et seoses jumal.ee registreerimise ning kasutamisega MTÜ Agape Eesti välireklaamikampaanias pöördus Jumal Eesti Interneti Sihtasutuse domeenivaidluste komisjoni poole.

Jonnu ütles ...

Peab tunnistama, et selle solipsist.ee reklaam on küll kaasahaarav, ma juba hakkan filosoofiat omaks võtma.