kolmapäev, 17. juuli 2019

Suureks kriisiks valmistuv Eesti ettevõtja harjutab peret inimliha sööma

Tõsise kriisi või lausa sõja puhkemise korral ähvardab meid toidupuudus ja nälg. Ettevõtja Pärtel Pärtelkaali pere toidulaual on aga ka siis hõrgutavad praed, supid ja magustoidud, mis on kõik valmistatud inimlihast.

Kui orav korjab endale suve teisel poolel talveks toiduvarusid ning karu ja mäger õgivad end täis, et ladestunud rasva toel talv läbi magada, siis Tallinnas tegutsev väikeettevõtjast pereisa Pärtel Pärtelkaali usub, et tõeliselt kylmal talvel maksavad vaid hundiseadused.

Orav teab, et tuleb talv. Pärtelkaali usub, et mingi globaalne kriis on tulemas, kuid ta ei oska öelda, milline. "Ma ei valmistu konkreetseks asjaks. Kuni mu soolestik on valmis ja lähikonnas piisavalt inimesi, on ykskõik, mis juhtub," teatab ta. Maailmas toimuv ei ole enam ammu mingi nali ja kui näiteks juhtub olukord, kus kaardimaksesüsteemid ei tööta, siis on tema igatahes piisavalt valmistunud, et kriisi puhul oma perega vastu pidada. Nende edu pandiks saab olema inimlihadieet.

Selleks on Pärtelkaali perekond valmistunud põhjalikult. Mehe kodust leiab terve riiulitäie kannibalismiteemalisi raamatuid, mis õpetavad inimest kiiresti lahkama, et kätte saada ja säilitada võimalikult suurt osa tema lihast. Köögiriiulis ootavad inimliharetseptidega kokaraamatut, mis on narmendama loetud. Peeterkaali möönab siiski, et neid seni päriselt kasutatud ei ole. "Oleme kõiki retsepte kyll proovinud, kuid enamjaolt kanalihaga." Inimliha maik on mehel siiski suus: koos teiste kannibalidega on ta valmistanud ja söönud vabatahtlike loovutatud kehaosi. Ka pisemad pereliikmed on inimliha maitsta saanud, kuigi ainult väga väikeses koguses söögi sisse raputatava pulbrina. Peeterkaali peab seda siiski nende soolestiku ettevalmistamiseks hädavajalikuks. Lihunikunoa käsitsemine on neil ammugi selge.

Hiljutisel võidupüha paraadil soovitas president Kersti Kaljulaid kõigil mõelda koduste toiduvarude peale, et ennast ja oma lähedasi igasugustes olukordades kaitsta. Pärtelkaali meelest kõlbab selline käitumine aga vaid oravatele ja muudele närilistele. "Inimene on tõeline tippkiskja," ytleb ta. "Kui inimene on inimesele hunt, siis kavatsen mina seetõttu toituda huntidest."

Originaal - EE: Suureks kriisiks valmistuv Eesti ettevõtja ostis perele toiduvaruks NATO söögipakid

Kommentaare ei ole: