teisipäev, 17. detsember 2019

Valitsus kuulutas välja esimesed Vabandusristi teenetemärgi kavalerid

Täna kuulutas vabariigi valitsus välja esimesed Vabandusristi teenetemärgi kavalerid. Käesoleva aasta suvel asutatud teenetemärgi, mis antakse välja sidusa ja kaitstud Eesti nimel valitsusliikmete tegude eest vabandamisega seotud teenete eest, esimesteks kavalerideks valiti Oudekki Loone, Mihhail Lotman, Jüri Ratas ja Kersti Kaljulaid.

Riigikogu keskfraktsiooni liikmele Oudekki Loonele omistati Vabandusristi III klassi teenetemärk endise põllumajandusministri Mart Järviku tegevuse kaitsmise eest.

IRLi liikmest riigikogulasele Mihhail Lotmanile omistati samuti Vabandusristi III klassi teenetemärk Urmas Reitelmanni ütluste kaitsmise eest.

Peaminister Jüri Ratasele omistati Vabandusristi II klassi teenetemärk siseminister Mart Helme tegude ja ütluste pärast järjepidevalt vabandamise eest.

President Kersti Kaljulaid sai Vabandusristi I klassi teenetemärgi kogu Eesti rahva nimel välisriikides tehtud vabandustöö eest. President on siiski juba kuulutanud sotsiaalmeedias, et on otsustanud autasust loobuda. "Kardan, et see töö pole veel kaugeltki läbi," märkis Kaljulaid oma avalduses.

Tallinn, Stenbocki maja, HMSi erireporter seentaimed.

Kommentaare ei ole: