neljapäev, 21. august 2008

Sompa Pank pakub uut investeerimishoiust "Punane planeet"

Alates tänasest saab Sompa Pangas sõlmida investeerimishoiuse "Punane planeet" lepinguid. Uus investeerimishoius võimaldab investoritel riskivabalt investeerida ettevõtetesse, mis võidavad Marsi suurtest globaalsetest keskkonnateemadest nagu kanalid, tolm ja jäämytsid poolustel.

Danske Mars Eesti peadiileri Reinar Hanilase sõnul on antud valdkondade ettevõtted võitmas yha suurenevast nõudlusest keskkonnasäästlike tehnoloogiate ja lahenduste järele. Viimane tuleneb nii yldisest keskkonnateadlikkuse kasvust kui kasvanud poliitilisest tahtest säästa Marsi keskkonda. Samuti on mainitud valdkondade edule kaasa aitamas viimaste konkurentsivõimelisuse kasv. Näiteks energiamaastikul on Marsi konkurentsivõime tõusnud tänu yhelt poolt taastuvenergia kiirele arengule, teisalt aga tänu nafta meeletule hinnarallile. Kogu Marsi pinda katvad päikesepatareid toodaksid rohkem energiat kui Maa elanikkond saja aastaga ära jaksab kulutada.

Investeerimishoius "Punane planeet" pakub kompromissi kahe hirmu vahel. Lyhemas perspektiivis võib meile meteoriit pähe kukkuda. Seda ennekõike psyhholoogiliste tegurite mõjul, mitte aga fundamentaalsetel põhjustel. Jättes turu volatiilsuse hirmus positsioonid täna võtmata, kujuneb võimalik tulevane hinnatõus turul märkimisväärseks kaotatud võimaluseks. (Segasemalt ei oska me kirjutada.)

Hoiuse alusvaraks on võrdsete kaaludega kolm fondi: KBC Mars Fund Climate Change, KBC Mars Fund Ice ja KBC Eco Fund Alternative Canals.
Fondid teevad investeeringuid ettevõtetesse, mille tegevus on oluliselt seotud näiteks päikeseenergia, kanalite, jäämytside ning väidetavalt Marsilt pärit kividega kauplemisega.

Investeerimishoiuse "Punane planeet" investeerimisperiood on kaks ja pool aastat ning alguskuupäev on 25. september 2008 ja lõppkuupäev 25. märts 2011, mil järjekordne kosmoseaparaat hoiused Marsile toimetab.

Investeerimishoiust saab vormistada nii kroonides, eurodes, rublades kui ka USA dollarites ning lepingute sõlmimise viimane kuupäev on 21. september 2008. Hoiustatud vahendite säilimine on peaaegu 100% garanteeritud.

Loe ka: Sampo Pank pakub alates tänasest uut investeerimishoiust “Roheline planeet”

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Kuidas toimida kui "värvipime" tahab investeerida?