teisipäev, 19. august 2008

Tallinnas kohtuvad Euroopa tippkaebajad

Tallinnas kohtuvad Euroopa riikide tippkaebajad. Kolmapäeval algavad Tallinnas nädal aega kestvad Euroopa kaebemeistrivõistlused.

Kõik kaebamishuvilised ja ajakirjanikud on oodatud kell 12 Nordic Hotel Forumis toimuvale avamistseremooniale. Meistrivõistlused avab Tallinna linnapea Edgar Savisaar, kes räägib oma kogemustest erinevate fyysiliste ja juriidiliste isikute kohtussekaebamisel. Samal päeval on oodata veterankaebaja Villu Reiljani ettekannet.

Meistrivõistlustel osaleb 69 meeskaebajat ning 49 naiskaebajat 15 riigist. Võisteldakse avalike suuliste kaebekõnede, kirjalike kaebuste, pressiteadete ja intervjuude kategoorias. Võistluste keskuseks on Tallinna linnakohtu ja halduskohtu hoone. Tallinn on Euroopa kaebajate süda, kuna just siin pandi 1998. aastal alus Euroopa Kaebekonföderatsiooni loomisele.

Tänaseks on Euroopa Kaebekonföderatsioon aktiivselt tegutsenud juba 10 aastat ning sümboolselt jõudis just tänavu selle peakontor Tallinna kohtumajja. Alates 2007. aasta novembrist juhib Euroopa Kaebekonföderatsiooni vandeadvokaat Viktor Kaasik.

Tallinnas on varasematel aastatel läbi viidud Euroopa noorte meistrivõistlused ja Euroopa klubide karikavõistlused. Euroopa meistrivõistlusi peetakse Eestis esimest korda.

Loe ka: Tallinnas kohtuvad Euroopa riikide tippkabetajad

Kommentaare ei ole: