kolmapäev, 11. märts 2009

Arvutimängur ei tapnudki inimesi

Austria politsei teateil mängis üks noormees eile õhtul vägivaldset arvutimängu GTA IV, kus mängija kehastub kurjategijaks ning püüab kriminaalmaailmas ellu jääda.

Ootamatult ei korraldanud koolis taga kiusatud noormees linnas tapatalguid, vaid ilmus hommikul kooli, kus püsis tundide lõpuni. Õpetajate sõnul on tegemist korraliku õpilasega, kuigi täna olid tal tõepoolest kodutööd tegemata.

Noormehe vanemad on juhtunust vapustatud ning viibivad psühhiaatrilises konsultatsioonis. Nende sõnul ei olnud nad teadlikud lapse arvutis paiknevast ohu allikast ning on mängu juba arvutis prügikasti tõstnud ja selle tühjendanud. Praegu kustutavad arvutieksperdid mängu viimaseid jäänuseid, sest teadupärast ei hävine andmed kustutamisel täielikult.

Arvutimänge on seostatud ekstreemsete vägivallailmingute sagenemisega ühiskonnas. Vägivaldsed mängud muudavad lapsed mõne päevaga tundetuiks roimariteks. "Lapsed mängivad selleks, et harjutada iseseisvaks eluks. On ilmne, et päev läbi mõrvavad ja tulistavad noored säärast käitumist normaalseks ning ühiskonda sobivaks peavad," selgitas Austria politsei arvutimängurite püüdmisega tegeleva rünnakrühma esindaja äsja.

Politsei on tavatu käitumise tõttu algatanud juurdluse, mis võib lõppeda hooletute vanemate hooldusõiguse äravõtmisega. Noorsoopolitsei on alustanud noormehe ühiskonda rehabiliteerimisega.

Loe ka: Saksamaad vapustas verine koolitulistamine
Loe ka: Saksa koolitulistaja mängis tapatöö eel vägivaldset videomängu (Edestasime peavoolumeediat 6 päeva)

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Mul on seni kinnitama andmeid, et keegi Eesti koolipoiss olevat Raagi "Klassi" näinud, kuid sellegi poolest jätnud järgmisel päeval koolis tulistamata.