teisipäev, 24. märts 2009

Vargus toimus turvakaamera silme all


Foto: kakukaamera.ee

Kakupessa paigaldatud turvakaamera ei suutnud vargaid munavarguselt heidutada. Politsei juhtumiga tegeleda ei soovi ning kakusõbrad apelleerivad inimeste tähelepanelikkusele.

Eile õhtul kella üheteistkümne ajal tungis kakupessa nugis. Loom võttis pesast lahkudes kaasa ühe sündimata kakuloote. Emaskaku sõnul käis ta ainult korra väljas hiiri otsimas ja ei lennanud kuigivõrd kaugele: "Ma ei suuda juhtunut siiani uskuda: ma mõistan et kiskja, aga see oli sündimata loode! Mulle lihtsalt ei mahu pähe, et selliseid asju juhtub."

Kakukaamera meeskonna sõnul nägi valveruumi tehnik juhtunut pealt, kuid kakupesani jõudmiseks kulus ekipaazil 15 minutit. Selle ajaga oli nugis juba pageda jõudnud. Kohapeal jäi üle ainult juhtum fikseerida. "Praegu töötame välja protseduure sääraste juhtumite kordumise vältimiseks. Praegustes majandusoludes tuleb arvestada, et turvalisuselt kokkuhoidmine võib väga rängalt kätte maksta.

Praeguste plaanide kohaselt paigaldatakse kakupesale turvauks ning interneti teel juhitav kaheraudne jahipüss, mida veebilehe külalised point & click meetodil tulistada saavad.

Ühtlasi palub veebilehe meeskond kõikidel kodanikel, kes pildil toodud nugise ära tunnevad või omavad informatsiooni antud nugise kohta pöörduda kakukaamera.ee või kohaliku jahimajandi poole. Nugise igasugune tabamisele kaasa aitav informatsioon on teretulnud.

Foto: nugis viis kakukaamera pesast muna minema

1 kommentaar:

KT ütles ...

suurepärane ... eriti see point-ja-click abivahend ;)