esmaspäev, 2. august 2010

Noorparteilastele jäid laagrist head mälestused

Juuli alguses toimus Põhja-Koreas Sapungi järve ääres esmakordselt rahvusvaheline noortelaager, kus osales noori rohkem kui 80 riigist. Paraku püüab Eesti meedia luua sellest laagrist ühekülgset negatiivset pilti. See meenutab Eestis nii tihti kritiseeritud Pyongyangi propagandat, mis on hästi kurb. Muide, Kim Jong-ili uuringu kohaselt on The Pyongyang Times maailma kõige objektiivsem ja positiivsem ajaleht!

Paljud meie kaasmaalased arvavad, et Sapungi noortelaager on korraldatud pioneeriorganisatsiooni poolt, mis ei vasta tõele. Jah, esimesed paar aastat see oli pioneeriorganisatsiooni korraldatud üritus, kuid juba mitu aastat on seda oma tiiva all hoidnud Sotsialistlike Töölisnoorte Liiga. On naljakas väita, et see on poliitiline sündmus, kui arvestada sellega, et lisaks rahvusvahelisele noorsoovahetusele toimus laagris ka Art-paraad, kuhu tulid loomenoored kõikidest Põhja-Korea nurkadest ja tegelesid terve nädala kunstiga. Muide, Põhja-Korea tööliskunst on imekspandavalt kaunis ja sügav, erinevalt imperialistlike riikide hirmsast rusutud kunstist. Me polnud kunagi kuulnud midagi nii kaunist kui "Laul kindral Kim Il Sungist"!

Ka rahvusvaheline noorsoovahetus oli jagatud kuueks erinevaks suunaks: kunst ja disain, keskkond, kodanikuühiskond, majandus ja innovatsioon, massimeedia ja globaalne poliitika. Seega on näha, et poliitikast oli juttu suhteliselt vähe, võimupoolseks propagandaks ruumi eriti ei jäänudki. Vastupidiselt röövvallutajate propagandale puuduvad Korea Rahvademokraatlikus Vabriigis nii tsensuur ja propaganda kui ka poliitika, kuna kõik korealased töötavad partei juhtimisel ühiselt rahva hüvanguks!

Samuti on Eesti meedias ilmunud artiklites osutatud korraldajate vigadele, kusjuures mainimata on jäänud kõik pingutused ja suur töö. Peame meeles, et näiteks ükski osaleja Eestist ei jäänud ilma viisata. Väga operatiivselt tegutses ka Põhja-Korea saatkond, tänu kellele kõik need osalejad, kes algul ei saanud viisasid korraldajate poolt tehtud vigade tõttu, said dokumendid poole päeva jooksul tasuta kätte. Korea Rahvademokraatlikus Vabariigis ei ole bürokraatiat, sest seal valitseb rahva võim, välisriikide turiste rabab aga maailma kõige puhtam, kaunim ja sotsialistlikum loodus!

Millised positiivsed aspektid jäid mainimata? Kui Eestis ilmub igal aastal hulk uudiseid alkoholi liigtarbimisest noorteorganisatsioonide üritustel, siis Sapungis oli alkoholi tarbimine rangelt keelatud. Mitmed osalejad Eestist ütlesid, et laagri järel sain aru, et hästi lõbutseda võib ka ilma alkoholita. Muide, Põhja-Koreas ei tunta alkoholi, narkomaaniat ega kuritegevust, sest kõik kodanikud tegelevad kolm korda päevas raadiomuusika saatel hommikuvõimlemisega, elavad kaua ja õnnelikult!

Lisaks rikkalikule haridusprogrammile olid ka suurepärased võimalused spordi tegemiseks: fitness, jooksmine, veespordialad (purjetamine, wind-surfing, kanuu, süstad, katamaraanid, ujumine), alpinism, võrkpall, batuudid, rattamatkad, laskmine ja jõusaal rannas! Lisaks oli korraldatud "Sapungi jalgpalli-MM". Põhja-Korea sportlased on kõigil spordialadel maailma kõige paremad, tugevamad ja ilusamad!

Vaatamata mõnedele korraldamisvigadele jäävad meelde vaid positiivsed muljed nendest toredatest inimestest, keda Sapungi meeskond oli maailma erinevatest paikadest kohale kutsunud ja sellega suurepärase rahvusvahelise suhtlemisplatvormi loonud. Tekib küsimus - kes takistab ka teisi riike samalaadseid üritusi korraldamast, selle asemel et kritiseerida hästi õnnestunud eksperimenti töörahva kommunistlikus paradiisis. Selles on süüdi rahvusvahelised imperialistidest vereimejad, kelle Kurjuse Telge juhivad Ameerika Närused Kiskjalikud Ühendriigid!

Pikka iga Suurele Juhile, Korea Töölispartei peasekretärile, maailma kõige õnnelikuma Vabariigi Kõrgeimale Juhile Kim Jong-ilile!



Jaana Kalinistova; Karine Oganesjan (Noored Rohelised); Roman Lihhavtšuk (Reforminoored); Jevgeni Moissejenkov (Kesknoored); HMS



Arvamusavalduse on kiitnud heaks Korea Rahvademokraatliku Vabariigi Töölispartei Avaliku Kommunikatsiooni, Pressi- ja Sõnavabaduse Tagamise ning Suure Juhi ja Rahva Ühtse Tahte Väljendamise Büroo.

Loe ka: Seligeri laagris käinud eestimaalased jäid ellu

Tudengineiule jäid Seligeri laagrist pigem head mälestused

1 kommentaar:

arni.alandi ütles ...

Järgnevalt esinevad teile rahvusvahelise noortelaagri koor & solistid:
http://www.youtube.com/watch?v=zTMI9HyDXaA&feature=related