neljapäev, 22. märts 2012

Andrus Ansip nõuab Eiki Nestorilt avalikku vabandust

Peaminister Andrus Ansip nõuab riigikogulaselt Eiki Nestorilt avalikku eksimuse tunnistamist, kuna ta pole õppinud Tartu Ülikoolis, nagu Nestor on väitnud.

Parteitu performance'i-kunstnik Alar Sudak algatas avaliku kirja peaministrile, milles palus Andrus Ansipil üles näidata riigimehelikkust ja ametist tagasi astuda. Riigikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni aseesimees Eiki Nestor tõdes Õhtulehes kodanikualgatust kommenteerides, et "kahjuks usub Ansip seda, mida talle on õpetatud Tartu Riiklikus Ülikoolis."

"Ma ei ole õppinud üheski ülikoolis. Kuivõrd teie esitatud faktiväide on vale, palun teil oma eksimust avalikult tunnistada," teatas Ansip nüüd Nestorile. "Ega ma mingi intelligendike ei ole."

Nestor selgitab vastuses: "Antud väljaütlemises kasutasin mõistet "Tartu Riiklik Ülikool". Selle all ma mõtlesin kõike seda, mida rääkisid meile nii NLKP Keskkomitee kui rajoonikomiteed, õppejõud ülikoolis ja kooliõpetajad, kuni lasteaiakasvatajateni välja. Ma ei pidanud mingil juhul silmas õppimist antud asutuse päevases õppevormis või siis mingitel kursustel."

Loe ka: Andrus Ansip nõuab Eiki Nestorilt avalikku vabandust

Kommentaare ei ole: