neljapäev, 5. aprill 2012

Rakvere vahetab varese luikede vastu

Rakvere linnapea Andres Jaadla naasis Cēsisest teatega, et Rakvere võib saada juba sel suvel mustad luiged, kes vahetatakse linnapea tuppa tunginud varese vastu. Rakvere must toavares on Eestis ainus ning ta on sõpruse sümbol, kelle Rakvere linn soovib kinkida oma sõpruslinnale. Cēsise linn on avaldanud soovi kinkida Rakverele kui oma sõpruslinnale tänutäheks ühe musta luigepaari.

Rakvere linnapea Andres Jaadla sõnul saaks Cēsisest teadaolevalt ainus Läti linn, kus linnapea kabinetis võib näha musta varest. "Tegemist on ühelt poolt kauni ja toreda žestiga ja selle üle on meil väga hea meel. Kindlasti oleks kõigil Cēsise kodanikel ja külalistel tore näiteks linnapea kirjutuslaua kohal musta varest uhkelt seilamas näha."

Kohtumisel Cēsise linnapea Gints Škendersiga arutati muuhulgas musta varese hooldus- ja pidamistingimusi. "Millise kapi otsas vares elama hakkaks, seda on praegu vara öelda," märkis Jaadla. "Tuleb põhjalikult läbi mõelda varestele sobilikud elamistingimused, sest neile on vaja luua tingimused ka talvitumiseks." Kabinet, kus vares elama hakkavad, tuleb piirata madala traataiaga koerte ja linnavalitsuses aegajalt ringiliikuvate rebaste eest. Sinna tuleb rajada varesele varjualune puhkamiseks ja kaitseks liigse päikese eest.

Rakvere linn on üle terve Eesti tuntud oma musta varese poolest, mis on saanud linna sümboliks ning turismimagnetiks. Tänavu on Rakvere kuulutatud Eesti varesepealinnaks.

Fotodel:
Kuus noort luigepoega, kellest kaks võivad peagi teekonna Rakverre ette võtta.
Cesise linnapea Gints Škenders ja Rakvere linnapea Andres Jaadla väikese kurgikesega, mida mustade luikede kõrvale haugatakse.

Edastas:
Hilje Pakkanen
Info- ja avalike suhete spetsialist
Rakvere Linnavalitsus
322 5887, 5919 6223
e-post: hilje.pakkanen@rakvere.ee
veeb: www.rakvere.ee

Kommentaare ei ole: