esmaspäev, 28. mai 2012

Ansip: Telefonikõnede pealtkuulamine näitab Eesti poliitika läbipaistvust


Telefonikõnede pealtkuulamise tõttu Eestis peab Reformierakonna esimees, peaminister Andrus Ansip absoluutselt ebausutavaks väidet, nagu oleks partei endine peasekretär Kristen Michal leppinud varjatud annetuse tegemises kokku telefoni teel.

"Mulle meeldib, et Eestis on selline olukord kujunenud, et ettevõtete juhid, ammugi mitte erakonna peasekretärid ei eelda, et nende telefonikõnesid ei kuulata pealt. Eeldus on pigem selline, et kõik telefonikõned on salvestatavad ja sisuliselt avalikud," rääkis Ansip Postimehele. "Ma räägin isegi naisega ainult salakoodis. Kui ma teda valitsuse istungile kutsun, tähendab see, et lähme kinno, ja vastupidi." Tema sõnul näitab pidev pealtkuulamine Eesti poliitika läbipaistvust.

Peaminister kinnitas, et võib Michalist arvata "mida iganes", aga seda, et ta telefoni teel leppis kokku varjatud annetuse tegemise, ei ole ta suuteline uskuma. "Minu järeldus: Silver Meikar valetas," ütles ta. "Ma kuulasin isiklikult kõik Michali ja Meikari telefonikõned üle. No ei ole sellist asja! Ei ole!"

Silver Meikar tunnistas eelmisel nädalal Postimehe arvamusloos, et annetas oma nime all aastail 2009-2010 parteile 115 000 krooni, mis polnud tema oma ja mille päritolu ta ei tea.

Ettepaneku annetused oma nimele vormistada tegi Meikari sõnul Reformierakonna toonane peasekretär, praegune justiitsiminister Kristen Michal. Raha vahendas Meikari väitel praegune riigikogu liige Kalev Lillo, kes tollal töötas Reformierakonna kontoris juhtival kohal.

Vaata ka: Ansipi sõnul kuulatakse suurettevõtjaid ja poliitikuid pealt

Kommentaare ei ole: