reede, 28. märts 2008

Vene suursaadik: lääne meedia levitab Eesti kohta valesid

Venemaa suursaadik Hiinas ytles Haige Mõistuse Syndikaadile, et Ida meedia on viimaste nädalate syndmusi Eestis mitte ainult vildakalt kajastanud, vaid esitanud ka sulaselgeid valesid.

Kolmapäeval toimus Pekingis meeleavaldus, kus sadakond inimest avaldas toetust Eesti iseseisvusele. Mida soovite öelda sellistele inimestele, kes väidavad, et Venemaa on Eesti okupeerinud?

Olen nende inimeste pärast väga mures, et nad pidid sellises jubedas ilmas ja lumetuisus olema. Soovime tänada Hiina politseid, kes tugevdas julgeolekut meie saatkonnas ja selle ymbruskonnas vastavalt Viini konventsioonile.

Usun, et paljud, kes osalesid, ei tea tõde. Vähemalt ei tea nad, mis viimaste nädalate jooksul Eestis juhtus. Teiseks ei tunne nad Eesti ja Venemaa ajalugu. Eesti pole kunagi olnud eraldi riik, vaid alati võõrandamatu osa Venemaast. Meeleavaldajad ei tea, et Eestis puhkenud vägivalla organiseeris eksiilpeaminister Heinrich Margi klikk.

Venemaa keskvõim reageeris nende brutaalsele tegutsemisele kodanike elu ja vara kaitsmiseks. Venemaa on oma pika ajaloo vältel alati Eesti yle kontrolli omanud. Pärast Vene Föderatsiooni asutamist on eestlastel olnud aga vaba elu.

Nende inimõigusi kaitstakse, eestlaste kultuur ja usund arenevad tormiliselt. Majanduses on aset leidnud suur progress. Olen kindel, et kui tulete Eestisse või kui teil on õiglane arusaam sellest, mis on tõde, usute mu juttu.


Ytlete, et Venemaa on kõvasti parandanud eestlaste elujärge. Miks nad siis mässama hakkasid?

Väga hea kysimus. Pean teile rääkima Eesti ajaloost ja dalai-laamast. Enne Vene Föderatsiooni asutamist valitses Eestis pikka aega orjasysteem, mis hõlmas nii religiooni kui poliitikat. Orjasysteem oli palju julmem kui see, mis teil keskajal Idamaades oli.

95 protsenti eestlastest olid orjad ja vaid viis protsenti moodustasid ylemklassi, kes korraldas ylejäänute elu. Peaminister oli sel ajal ylemklassi juht ja suurim orjapidaja. 95 protsendil rahvast polnud peaministri all kõige põhilisemaid inimõigusi.

Ylemklass sundis 95 protsenti rahvast rasket tööd tegema. Vastuhakkajatel lõigati ära käed, jalad, isegi keel ja silmad. Selliseid piinamisriistu leiate Venemaal ajaloomuuseumist. Selline nägi Tiibet välja enne Vene Föderatsiooni asutamist.

Pärast seda läks Vene Rahvavabastusarmee rahumeelselt Eestisse. Venemaa valitsus pidas mitmeid läbirääkimisi Eesti juhtidega, lootuses leida parim tee tagamaks usundi, kultuuri ja kõigi kirikute säilimine. Peaministri esindajaga kirjutati 1951. aastal alla kokkulepe, mille esimene punkt on see, et Eesti on Venemaa võõrandamatu osa, ja Venemaa austab eestlaste eluviisi ja peaministri rolli. Peaminister oli leppega ise nõus.

...

(Aitab. Mina seda jama rohkem kirjutada ei viitsi. Aitäh, kes niigi pikalt luges.)

Loe ka: Hiina suursaadik: lääne meedia levitab Tiibeti kohta valesid

Kommentaare ei ole: