laupäev, 17. jaanuar 2009

Noorkirjanik: "Rein Langil pole pä...kut!"

Kirjaniku ja filmimehena tuntud Vahur Afanasjev tunnistas oma uues blogisissekandes varasemad süüdistused alusetuteks: "Vabandan kõigi asjaosaliste ees ning kinnitan, et justiitsminister Rein Langil pole ei m...ni ega pä...kut."

Afanasjevi blogis 7. novembril tehtud sissekandest võis lugeda: "Juristid nagu Rein Lang on Eesti riigile palju sitta keeranud. Aga ma mõtlesin välja toreda viisi, kuidas juriidiliselt korrektseks jäädes enam-vähem rämedalt väljenduda, samas mitte kedagi millekski nimetades, vaid ainult tõika tõdedes." Toonane tiraad päädis tõdemusega, et Rein Langil on m..n ja pä..k.

Afanasjev heidab Langile endiselt mõndagi ette. Näiteks ei meeldi talle, et aastaid Kuku raadios töötanud Lang materdas seal keda iganes, nüüd aga vingub nende kallal, kes interneti kommentaarides auru välja lasevad. "Kui mul on oma raadiojaam, siis võin sõimata, aga muidu hoidku mokk maas," sõnab Afanasjev. Samuti ei meeldi talle, et Lang tahab lihtsa abielulahutusprotsessi muuta Ameerikale iseloomulikuks pikaks varajagamiseks, millest lõikavad eelkõige kasu juristid.

"Samas kasutasin ma blogis Langi kohta kohatult rämedat väljendusviisi. Pärast meeldivaid telefonivestlusi justiitsministeeriumi, siseministeeriumi, majandusministeeriumi, tervishoiuministeeriumi, sotsiaalministeeriumi, kriminaalpolitsei, majanduspolitsei, kaitsepolitsei ja munitsipaalpolitsei esindajatega, kellest viimane helistas öösel kell pool neli, mõistsin oma eksimust," võtab Afanasjev öeldud sõnade eest vastutuse enda kanda.

"Ega ma pole ju otseselt näinud või käega katsunud. Tähendab, noh, pressikonverentse telekast vaadates võib igaüks veenduda, et tal seal mingi mügarik on, aga see võib olla sama hästi ka raharull või taskunuga. Kust mina tean," selgitab Afanasjev tehtud viga. "Minu teada ei keela ükski seadus Eesti kodanikel ka tagant umbne olla - milleks on siis tänapäeva meditsiini tippsaavutused!"

Justiitsministeerium ütleb, et antud süüdistused neid ei puuduta ning kuna arvamus on eelkõige Langi kui isiku mitte kui ministri pihta, nemad seda kommenteerima ei pea. "Igatahes pole mina küll näinud, et Langil midagi sellist küljes oleks," tunnistas justiitsministeeriumi pressiesindaja. Eile mootorpaadiga välismaale pagenud Langi HMSil kätte saada ei õnnestunud.

Loe ka: Noorkirjanik sõimab Rein Langi

Kommentaare ei ole: