neljapäev, 22. november 2007

Ansip: koalitsioonityli ohvriks tuuakse Tamkivi

Vastuseks juba nädalaid ringi liikuvatele kindlatele andmetele ja kuulujuttudele koalitsioonisisesest tylist ytles peaminister Andrus Ansip tänasel valitsuse pressikonverentsil, et samamoodi jätkata ei saa: keegi peab tõepoolest valitsusest lahkuma.

"Pidasime kabinetiistungil nõu ja leidsime, et lahkuma peab keskkonnaminister Jaanus Tamkivi," sõnas Ansip. "Selge oli, et tylil peab olema ohver. Otsustasime ohvriks tuua peaministrierakonna liikme Tamkivi, kellest õnneks keegi niikuinii ei hooli. Loodetavasti teised koalitsioonipartnerid mõistavad meie heldust."

Isamaa ja Res Publica Liidu liider Mart Laar kirjutas oma kaasvõitlejatele, et Tamkivi on ohvrilambaks ideaalne valik. "Ta on tumedapäine, nii et teda võib syydistada kurjas silmas, mustlaspäritolus või ykskõik milles muus sobivas," märkis Laar. "Peale selle võib juba tema ametikohast (keskkonnaminister – toim.) järeldada, et kyllap ta milleski syydi on."

Rahandusminister Ivari Padar keeldus kommenteerimast, pobisedes väidetavalt nina alla midagi setu separatistide nõudmistest.

Viimastel nädalatel on HMSile anonyymse allika kinnitatud andmetel suuremaid kaklusi tulnud ette rahandusminister Ivari Padari, majandus- ja kommunikatsiooniministri Juhan Partsi ning peaminister Andrus Ansipi vahel. Ministrid on pääsenud avalikust häbistamisest yksnes osavate meigikunstnike ja proteesimeistrite abiga, kes suudavad sama hästi kui lõputult varjata igasuguseid fyysilisi ning vaimseid vigastusi. Konkreetne teenusepakkuja on selgitamisel.

Justiitsministriks pyrgiv Tallinna eksabilinnapea vend ja võlgade sissenõudja Lauri Vitsut avaldas pressiteates kahetsust, et tylis ei langenud Tamkivi erakonnakaaslane justiitsminister Rein Lang. "Jääme ootama järgmist korda," ytles Vitsut telefonikõnes, "võite Andrusele edasi öelda, et ma veel helistan talle."

Loe ka: Ansip: jah, meil on valitsuses erimeelsused

Kommentaare ei ole: