neljapäev, 22. november 2007

Mp3-mängijaga külmik ei ole innovatsioon

Innovatsiooni aastakonverentsil esinenud mainimisvääritult keerulise nimega hollandlane arvab, et igaüks peaks looma oma elus midagi innovaatilist ehk mõni otsatu jaburus kokku panna.

"Innovatsiooni suurim väljakutse on ergutada inimeste haiget, kuid juba kyllastunud ja tuimaks läinud fantaasiat. Kuid seda on raske teha, kuna jaburusi tuleb niigi uksest ja aknast – need on muutunud kõigiti tavapäraseks elu osaks. Näiteks kuidas valida turul oleva 600 halva nalja vahel?" selgitas ta innovaatorite rasket saatust.

Hollandlase sõnul teevad ettevõtted paraku juba mõttetuna tunduvaid asju, et näida innovaatiline. "Viimase aja näide on mp3-mängijaga külmik. See ei ole innovatsioon. Minu tööandja Šveitsi Instituudi andmetel konstrueeriti selle esimene prototyyp aastal 1615 ja massitootmisse läks laiatarbemudel kohe päras Vestfaali rahukonverentsi 1648. aastal," lisas ta.

80% innovaatoritest ei ole edukad, räägib kurb statistika, sest nad yksnes kordavad ja kopeerivad konkurentide nyrisid vaimukusi.

Loe ka: Mp3-mängijaga külmik ei ole innovatsioon

Kommentaare ei ole: