esmaspäev, 5. november 2007

Prügivedaja sattus happerünnaku ohvriks

Tartus juhtus eile traagiliste tagajärgedega toitumistrauma. Keskealine prügivedaja langes pärast maiustuste tarbimist tugeva happerünnaku ohvriks.

Jäätmevedaja oli oma kirjeldustel just tarbinud ära pool pakki kodunt kaasavõetud maiustusbatoone "Kaseke" ning alustas vasakpööret Herne tänavalt Kroonuaia tänavale, kui tundis oma vasakus alalõuas teravat valu. "Fee oli algufef väga fäike ja ma mõtlefin, et fee mööfub," kommenteeris ta rünnaku algust. "Feejäfel läkf valu hullemakf ja ma peatafin auto." Kohale kutsutud kiirabibrigaad tuvastas, et alanud on intensiivne happerünnak ja toimetas ohvri kiiresti Ülikooli Kliinikumi, kus tohtrid happe aluselise lahusega neutraliseerisid.

Jäätmevedaja lasti pärast esmaabi andmist koju. Arstide kinnitusel juhtub sääraseid juhtumeid aina sagedamini, sest suuhügieeni eest hoolitsemine on paljudele jäätmevedajatele suur probleem. "Meil on kombeks öelda, et võtsid jälle tööd koju kaasa," kommenteeris happerünnaku tagasilöönud tohter muiates.

Happerünnakud mõeldi välja 90ndatel nätsuturundajate poolt, kui ilmnes, et nätsu nätsutamiseks on tarvis anda paremaid ettekäändeid; nüüdseks on firmad asunud tootma ka spetsiaalseid ründevastaseid komme. "Mingit seadusandlust sel teemal oodata ei ole, see on turu isereguleerimine, mida me siin näeme. Seadusandluses on tegemist halli tsooniga," ütles tundmatuks jääda soovinud sotsiaalministeeriumi ametnik täna.

Postimees: Tartus viis happerünnak prügivedaja mitmeks päevaks haiglasse

Kommentaare ei ole: