neljapäev, 20. detsember 2007

Ansip: Jõks saadetakse Tartusse asumisele

Peaminister Andrus Ansip teatas valitsuskabineti ning valitsuskoalitsiooni enamuse nimel, et Eesti juhtivad poliitikud on võtnud vastu otsuse saata endine õiguskantsler Allar Jõks asumisele Tartusse. "Jõudsime tulemusele, et pagendamine, eriti riigi piiride sees, sobib Allar Jõksi imagoga ylihästi," teatas Ansip valitsuse pressikonverentsil, kuigi rahandusminister samal ajal nina nokkis ja rõvedaid lõustu tegi, nii et fotograafide välklambid peaaegu kõrvulukustavalt ragisesid.

"Panin just rattad käima, et Jõks saadetaks riigikohtunikuks Tartusse Toomemäe peale," lisas Ansip. "See samm on hästi läbi kaalutletud ja kahtlemata rahvale väga meeldib. Nii saab Jõks edaspidigi toita enda õigluse ilmasamba kui mainet meie riigis. Samas on sammul hulgaliselt positiivseid kaasmõjusid: ta ei sega nii minu ega mu heade kolleegide tegemisi siin Toompea mäe peal, vaid on riigikohtu esimehe Märt Raski ilmeksimatult täpse silma all, kes vaatab, et ta midagi inetut ei teeks, näiteks valimisliite mõne lolli otsusega ei lubaks. Või siis erakondade rahastamise avalikustamist nõuaks."

"Mis peamine: inimestele võib lausa tunduda, et Jõks on Jumala abiga saanud ametikõrgendust, kui ta pidulikult ETV otsesaates riigikohtunikuks pyhitsetakse," kommenteeris Ansip tulevikku.

Ansip ei jätnud rõhutamata ka otsuse kahtlemata yldkasulikku liiklusohutuslikku kylge. "Ja, last but not least, ta ei kakerda siin pidevalt jalus, kui ta oma veel praeguse Toompea kantselei ja Hirvepargi vahet pidevalt tervisejooksu teeb," avas Ansip otsuse tagamaid. "Peagi saab igayks Toompeal rahulikult autoga Lossi platsist Stenbocki maja juurde ja Euroopa Liidu saatkonda sõita, ilma et peaks kartma, et rahvakangelase Jõksi kogemata alla ajab," kuulutas Ansip rõõmusõnumit.

"Aga see pole veel kõik. Talitame ajalooliste eeskujude järgi. Puškinil lubati kangelaslinnast Kišinjovist mõne aasta möödudes pealinna tagasi pöörduda. Kui ta hästi käitub, lubame Jõksil mõne aasta pärast eksiilist tagasi tulla," kergitas kõrgesti austatud peaminister saladuseloori tipp-poliitikute edasistelt plaanidelt.

"Siis võtame ta valitsuse kommunikatsioonibyroosse pressiesindajaks. Ja ma ise hakkan tema pressiteateid tsenseerima, nagu kogu Venemaa keiser ja ainuvalitseja Nikolai I ise tsenseeris omal ajal Puškini luuletusi," lisas Ansip võidurõõmsalt.

Kommentaare ei ole: