teisipäev, 4. detsember 2007

ESTPLA-15 formeeritakse ymber ratsaväeeskadroniks

Inglismaa kuninganna ja India keisrinna Elizabeth II lõi yllatusvisiidil Eesti jalaväeryhma Iraagis ESTPLA-15 ülema leitnant Kaido Kivistiku ryytliks ja andis ryhma ylejäänud 33 liikmele kannused.

"Juriidiliselt pole veel troon loobunud oma õigustest ega valdustest Mesopotaamias," kommenteeris Elizabeth II tseremoonia järel eksklusiivselt Haige Mõistuse Syndikaadi korrespondendile Saba al-Booris. "Nende maade syseräänina otsustasin anda leitnant Kivistikule ryytliau ja tema ryhma tõsta ratsanikuseisusesse, mida nad NATO parimate jalaväelastena igati väärivad. Kindlasti saavad neist nyyd NATO parimad ratsaväelased."

Uudist kuulnud Saudi Araabia kuningas Abdullah bin Abdul Aziz ei jäänud oma Inglise ametiõest maha ja kinkis ESTPLA-15 ryhmale 150 parimat araabia täkku oma tallidest yhes tervitusega Eesti kaitseväelastele kui rahu garantidele regioonis.

Eesti kaitseväe maaväe staap teatas, et pärast peatset kodumaale saabumist allutatakse ryhmale kõik kaitseväe osavaimad ratsamehed ning tugevdatuna formeeritakse see ymber ratsaväeeskadroniks. "Eskadron hakkab pakkuma esmaklassilist väljaõpet, mis vastab parimatele Euroopa ja Aasia ratsaväetraditsioonidele," kommenteeris maaväe ylem kolonelleitnant Indrek Sirel. "Yhtlasi on meil hea meel, et tõuseb kaitseväe võimekus osaleda rahvusvahelistel militaarratsaspordivõistlustel."

ESTPLA-15 kuulus Iraagis 1. ratsaväediviisi 1. brigaadi lahingugrupi 1-7CAV pataljoni koosseisu.

Loe ka: Eesti jalaväelased teenisid Iraagis välja ratsaväekannused

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Misasja sa ilgud nende sõdurite üle? Milleks? Kas see tõstab kuidagi su seksuaalset võimekust või?

oHpuu ütles ...

see pold ilkumisena mõeldud (kas sa ise pead ratsaväge kuidagi alaväärseks väeliigiks? mispärast? ah? räägi välja!), pigem siira tunnustusena. ärge palun nii aru saage. ratsaväeeskadronis käibki 150 hobust ja see on põhimõtteliselt pataljonitugevune yksus.