esmaspäev, 3. detsember 2007

Vabariigi President kylastab tähelaeva USS Enterprise

Täna hommikul lendas president Toomas Hendrik Ilves sel nädalal Maa orbiidil operatsioonil olevale Tähelaevastiku laevale USS Enterprise, mis on kaheksat tähelaeva ühendava lahingugrupi Carrier Strike Group 12 keskne osa.

Universumi esimesel diliitiumkristallide kyttel liikuval tähelaeval maandunud Eesti riigipea külastab kapten James T. Kirki kutsel USS Enterprise'i juhtimiskeskusi, sealhulgas kaptenisilda ja transporteriruumi, talle tutvustatakse kaitse- ja ründeotstarbelisi relvasüsteeme ning näidatakse ligi 5000-liikmelise laevapere igapäevaelu ja holodekke.

"NATO liikmesriigina on iseenesestmõistetav, et me teaksime võimalikult palju oma tähtedetagustest liitlastest, sealhulgas Vulcanusest ja klingoonide impeeriumist, kellega NATO on praegu rahujalal ning viib läbi yhiseid rahuvalveoperatsioone," ütles president Ilves. "Peame tundma õppima nende võimalusi ja võimekusi."

Eesti riigipea lisas, et alates 1990ndate aastate eugeenikasõdadest ja eriti pärast Khan Noonien Singhi pagendamist paljudes Tähelaevastiku ja NATO operatsioonides osalenud USS Enterprise asub praegu Ühendatud Planeetide Föderatsiooni väga olulises regioonis ning julgeolekupoliitiliselt esmatähtsate operatsioonipiirkondade läheduses.

President Ilves jõuab tagasi Maale täna õhtul.

Loe ka: Vabariigi President külastab Ameerika Ühendriikide sõjalaevastiku lennukikandjat USS Enterprise

Kommentaare ei ole: