reede, 21. detsember 2007

Mässajad vabastasid pingviini

Eile puhkesid Tallinnas Mustamäel rahutused, kui rahvusvaheliselt tuntud internetitelefoni arendusfirma Skype kontori ette kogunenud inimesed kontrolli alt väljudes mässama hakkasid.

Demonstratsiooni korraldasid häiritud linuxikasutajad, kellele "ei meeldinud, et Linuxi Skype on arendamisel alati teisejärguline olnud" ning kes nõudsid valjult skandeerides: "We want tabs! We want tabs!" viidates neile välksõnumiprogrammist Pidgin tuntud harjumuspäraste sakkide puudumisele Skype all.

Kokku tulnud sadakond linuxikasutajat pöörasid mässu alguses Skype kontori ees parklas ümber autosid ning loopisid lähedalasuvat orava-emotikoniga liiklusmärki kivide ja käbidega. Hiljem tungis huligaanide hord ka loomaaeda ning vabastas sümboolse pingviini.

Piketist võtsid osa ka virtuaalsed protestijad, kes veebikaamerate abil said ülevaate tänavatel toimuvast. Samuti korraldati teenustõkkeründeid Eesti erinevate serverite vastu. Mobiliseeritud on ka vastloodud küberkaitsekeskuse spetsialistid, kelle sõnul on kontroll interneti üle taastatud.

Skype turundusosakonna sõnul on säärane käitumine kahetsusväärne ent mõistetav: "me anname endast parima ja on mõistetav, et inimesed meie programmi Linuxis töötamisest sedavõrd vaimustuses on. Võtame seda piketti kui ülimat tunnustust meie tööle, mis näitab, et liigume õiges suunas." Sakkide ilmumiskuupäeva ta siiski ütlema ei soostunud: "Meil on palju prioriteete ning nende vahel on alati keeruline valikut langetada."

Politsei tegeleb viimaste mässajate kinninabimisega ning olukord tänavatel on taas rahulik.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

We STILL want tabs! And 3.0.