esmaspäev, 3. detsember 2007

Nokia vesi rikkus sadade soomlaste tervise

Kummikute, rehvide ja WC-paberi tootmisega kuulsaks saanud Soome tööstusettevõte Nokia silmapaistvaid saavutusi rahvamajanduse vallas on tabanud kahetsusväärne tagasilöök. Nimelt on ettevõtte eksperimente uue kõrgtehnoloogilise toote, kõrgtehnoloogilise ehk raske vee tootmisel saatnud ebaedu.

Paljud raske vee joojad kaebavad mitmesuguste tervisehädade, näiteks unepuuduse, helendavate silmade ja väljalangevate juuste yle, samuti esineb raskestiseletatavat nõrkust ja luude hõrenemist. Olkiluoto tuumaelektrijaamaga koostöös valminud kõrgtehnoloogilist joogivett tarniti Soomes ettevõtte kodulinnas Nokias kodanikele avaliku veevärgi vahendusel, lisaks suunati yksikud partiid uudset toodet pudelitesse villituna linna kaubandusvõrku: turgudele ja kauplustesse ning kaubamajadesse.

"Nagu näitab läbiviidud eksperiment, ei ole kõrgtehnoloogiline ehk nn raske vesi ilmselgelt tervisele kasulik," möönis Nokia sisetervisekaitseinspektsiooni suhtekorraldusjuht. "Me lubame, et jätkame katseid parandada vee joogiomadusi ning kinnitame, et muretsemiseks pole põhjust."

Haige Mõistuse Syndikaat soovib tehnoloogiakontserni töökatele inseneridele nende eesmärkide saavutamisel edu.

Loe ka: Nokia vesi rikkus sadade soomlaste tervise

Kommentaare ei ole: