esmaspäev, 7. jaanuar 2008

Paavst: Putinil pole hinge

Rooma paavst ja Kristuse legaat Benedictus XVI teatas, et kuna Venemaa president Vladimir Putin oli KGB agent, siis pole tal hinge. Paavst süüdistas Putinit selles, et too on teinud lepingu põrgujõududega ja oma hinge neile juba enne surma maha myynud.

"Vaatasin Putinile silma ja nägin seal selgelt, et see endine KGB alampolkovnik on sõlminud lepingu Saatanaga, et teenida repressiivse režiimi ja iseenda huvisid," teatas paavst inkvisitsiooni vahendusel ja lisas, et Vene presidendil pole hinge olnud juba ilmselt majoriks ylendamisest saati.

Venemaaga asjade ajamine on Benedictus XVI hinnangul mõttetu ja tühi ajaraisk. "Ärge ajage äri mustade jõududega," kommenteeris paavst. "See võib maksta teile teie enda hinge."

Juhtivate religioonianalyytikute hinnangul võib paavsti avaldus anda rohelise tule katoliiklikele terroriorganisatsioonidele Putini tapmiseks.

Iiri Vabariikliku Armee (IRA) esindajad jäid atentaadi võimalikkust kommenteerides ebamääraseks. "Me ei välistaks seda," ytles IRA sõjanõukogu pressiesindaja Haige Mõistuse Syndikaadi korrespondendile Belfastis. "Otsest vajadust selliseks operatsiooniks praegu ei näe, aga atentaat võib kõne alla tulla kyll. Praegu on sellest siiski vara rääkida."

"Kahtlemata on paavsti väide kaalukas," kommenteeris setu separatistliku terroriorganisatsiooni Peko Vägi anonyymseks jäänud liige. "Kuid me ootaks enne tegutsemist ära Konstantinoopoli patriarhi seisukoha, kuivõrd me Rooma patriarhile kuidagipidi ei allu. Või vähemasti Petseri kloostri pealik võiks midagi öelda. Aga kui asjaks läheb, on mul hea terav pihlakane vai valmis vaadatud ja poisid lõikavad hõbekuulidele juba igaks juhuks riste sisse."

Loe ka: Hillary Clinton: Putinil pole hinge

Kommentaare ei ole: