neljapäev, 17. jaanuar 2008

Valitsus loob tarkade otsuste fondi

Valitsus otsustas täna asutada tarkade otsuste fondi, toetamaks asutuste juhtimisvõimekuse suurendamist, riiklike mõjuanalyyside korraldamist ning noorteadlaste uurimistööd riigile olulistes valdkondades.

Fondi eesmärk on suurendada riigijuhtimise teadmispõhisust ning parandada avalike teenuste kättesaadavust ja kvaliteeti.

Kuni 2013. aastani on Euroopa Sotsiaalfondist kavandatud eraldada kokku ligi 70 miljonit krooni Eesti avaliku sektori analyysi- ja kaasamisvõimekuse tõstmiseks, laialdasemate uuringute korraldamiseks riigile olulistes valdkondades ning nende valdkondade uurimise juurde ka noorteadlaste toomiseks.

Lisaks riigiasutustele võivad toetust taotleda ametiyhingud, ettevõtjate esindusorganisatsioonid, vabaühendused ning omavalitsusliidud.

"Siiamaani oleme teinud ainult rumalaid otsuseid," lausus peaminister Andrus Ansip selgituseks. "Valitsuses tekkis lihtsalt huvi, et millised need targad otsused oleksid."

Fondi loomisest kuuldes lubas Edgar Savisaar nimetada Tallinna tarkade otsuste linnaks. "Tartlastel - näiteks Ansipil - on head mõtted kyll, aga need ei ole eriti targad. Minu juhtimisel tehakse Tallinnas see-eest kurje ja õelaid, ent vaieldamatult tarku otsuseid," selgitas Savisaar. Kevade lõpuks loodab ta uues fondi täies mahus endale saada.

"Kahjuks polnud seegi Eesti valitsuse otsus eriti tark," kommenteeris veebilehe wisedecisions.com omanik Daniel Roberts.

Esimesed taotlusvoorud avab riigikantselei juba 28. jaanuaril. Täpsem teave toetuse taotlemise kohta avaldatakse veebilehel www.avalikteenistus.ee.

Lisainfo: Klas Klaas
Riigikantselei strateegiabyroo nõunik
tel 693 5629
klas.klaas@riigikantselei.ee

Sten Hansson
Riigikantselei infonõunik
tel. 693 5609
sten.hansson@riigikantselei.ee

Loe ka: Valitsus loob tarkade otsuste fondi

Kommentaare ei ole: