kolmapäev, 19. november 2008

Barack Obama: Vanaisa sõnul on poolakad väga hõrgud

Barack Obama heidab oma YouTube'i kõnes nalja poolakate üle. Ameerika tulevane president teatas oma esimemises, et poolakad on vanaisa sõnul väga hõrgud.

Ameerika Ühendriikide 44. president Barack Obama teatas oma iganädalases videokõnes, et rassism pole nende peres kunagi probleemiks olnud. "Mu vanaisa ei valinud, kas sõi Ngobe hõimu sõdalasi, või Poola misjonäre," selgitas ta. "Misjonärid olevat olnud iseäranis hõrgud. Poolakad olid kõige paremad: mul on nende riigi suhtes iseäranis suur austus."

Obama lisas, et inimesi ta ise proovinud ei ole, sest nii ei ole enam nende peres kombeks. Ühtlasi kutsus ta kõiki ameeriklasi oma juurte üle sügavalt mõtlema ning esivanemate traditsioone austama. Seejärel limpsas ta tähendusrikkalt keelt.

Obama avaldus põhjustas pahameeletormi teistes Vana Euroopa riikides, kes misjonäridena ngobelasi toitnud olid. Belgia valitsuse sõnul on säärane ühe rahva esiletõstmine rassistlik ja vastik: "Meie koloniaalmuuseumis on isegi misjonärisöömise kahvlid välja pandud: vaevalt, et keegi poolakas neile lauakombeid õpetas."

Obama lubas oma kõnes Ovaalkabineti seinad vanaisa trofeekoguga ehtida.

Loe ka: Poola välisminister: Barack Obama vanaisa oli kannibal

Kommentaare ei ole: