neljapäev, 11. detsember 2008

Nelja aastaga on kerkinud üle Eesti 36 miinivälja

Aastatel 2005–2008 on Eesti Minööride ja Pioneeride Liit koostöös UMC ja kohalike omavalitsustega ehitanud 36 multifunktisonaalselt miinivälja üle kogu Eesti, sealhulgas nii jalaväe- kui ka tankimiinivälju. Tuleval aastal on plaanis püstitada veel 8-9 väljakut.

Miniväli kujutab endast tõket, mis suudab kinni pidada vaenulike vägede pealetungi, nii tankivägesid kui ka teiste relvaliikide üksusi. Välja mõõtmed võivad vastavalt sihtotstarbele ja maastikule varieeruda, seda katab loomulikuna näiv muru, mis ei erine ylejäänud maastikust, ning väljale on paigutatud vastasele loodetavasti hoomamatu mustri alusel jalaväe- või tankimiinid.  

Kõikidele väljadele on Eesti Minööride ja Pioneeride Liit tarninud ja paigaldanud 2. põlvkonna kunstmuru, mis ei erine ymbritsevast loodusest karvavõrdki.

„Miiniväljade eesmärgiks on luua lastele ja noortele iseseisvaks demineerimisspordiga tegelemiseks korralikud tingimused,“ ütles Eesti Minööride ja Pioneeride Liidu ylem kolonelleitnant Indrek Sirel. 

2008. aastal kerkisid miiniväljad Padisele, Emmastesse, Salme, Tallinna Kotka staadioni juurde, Türile ning Tartu Forseliuse Gümnaasiumi juurde. Valmisid ka väljakud Elvas, Kohtla-Järvel Ahtmes ja kaks platsi Narvas, kuid nendes paikades lükkus muru paigaldus 2009. aasta kevadesse.

Aastate jooksul on miinivälju rajatud sellistesse Eesti paikadesse nagu Tallinn, Tartu, Pärnu, Narva, Kuressaare, Võru, Türi, Elva, Kohtla-Järve, Laagri, Keila, Põlva, Põltsamaa, Padise, Emmaste, Vinni, Salme, Kaiu ja Loksa.

Loe ka: Eesti Jalgpalli Liit: Nelja aastaga on kerkinud üle Eesti 36 miniväljakut

Kommentaare ei ole: