neljapäev, 18. detsember 2008

Savisaar ähvardas kapo majja tulles valvurit

Kapo pressiesindaja sõnul kasutas Tallinna linnapea Edgar Savisaar öösel ära valvuri tähelepanu hajumist ja hiilis kaitsepolitsei majja, kus karjus nurgast välja karates: "Böö! Õua-õua-õua, tot-tot-tot!"

Savisaare rynnak leidis aset poole kolme paiku öösel. Valvekaamera salvestis näitab, kuidas Savisaar kapo peahoone fuajees alguses palmi taha, siis kappi ja lõpuks laua alla poeb. Valvur, kellel on kodus pere ja kes tahtis edasi töötada, käskis Savisaarel lõuad pidada ning eskortis linnapea kyynarnukist kinni hoides välja. Kapo kahtlustab Keskerakonna juhi tegevuse taga poliitilisi suuniseid.

Tallinna linnavalitsuse teatel taoline intsident tõepoolest toimus. "Me ei saa taluda kapuutsides maffiameeste politseiriigis Ansipi agentide lõputut märatsemist," kommenteeris linnavalitsuse pressiesindaja. "Kaheldamatult on aeg, et tsentristlik kodanikuyhiskond asuks vasturynnakule. Ning miks ei võiks seda rynnakut juhtida Keskerakond, kel juhtimine teadagi hästi välja tuleb? Edgar Savisaar näitas eestimaalastele julgustavat isiklikku eeskuju, mille eest Tallinna linna teenetemärkide komitee otsustas teda ka aasta lõpul Kalev Spordi otse-eetris elusuuruse šokolaadikujuga autasustada."

Riigikogu julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjoni liige Seppik lausus, et tema hinnangul on kapo hakanud inimeste pealt kuulamisega massiliselt rikkuma põhiseaduslikke õigusi. "Alles eile, kui ma riigikogu kõnepuldis vaikselt omaette kõnelesin, jälgis mind mitu kahtlase näoilmega inimest. Minu arvates tuleks Kesknädalal nende tyypide taust ja päritolu järele uurida. Ykski aus inimene ei tunne mu kõnede vastu kõige vähematki huvi."

Loe ka: Savisaar: kapo ähvardas majja tulles valvurit

Kommentaare ei ole: