laupäev, 6. detsember 2008

Robot tappis Robotexilt põgenedes inimese

Eile toimunud robotite võistluselt põgenes robot. Masina tagaajamisse on kaasatud ka piirivalve, kuna on alust kahtlustada, et seade püüab omavoliliselt riigist lahkuda.

Iga-aastase robotivõistluse Robotex tänavuseks ülesandeks oli koristada põrandalt musti sokke ja tühjasid joogipurke. Pärast kahe purgi üleskorjamist ning hetk enne soki sissesöömist jäi üks võistelnud robotitest hetkeks seisma, pööras ringi ning hakkas ärritunult piiksudes ketassaega end vabadusse saagima.

Robot ründas teda välja lülitama läinud ehitajat, vigastades ta kätt. Seejärel saagis masin läbi võistlusaediku seina, ning püüdis mitmetel pealtvaatajatel jalgu läbi saagida. Üks pealtvaatajatest suri hiljem haiglas saadud vigastustesse. Seejäral kadus masin öisele Mustamäele.

"See pole üldse T-140 moodi," kurtis meeskonna Taevavõrk liige pressile. "Meil ei olnud mingit ettekujutust, et robotil võis midagi meie sokkide vastu olla."

Tegemist ei ole esmakordse juhtumiga, kus robot inimest ründab: üle-eelmise aasta Robotexil püüdis üks robotitest kohtunikku selili nügida.

Loe ka: Tänavusel Robotexil võistlevad robotid koristamises

Kommentaare ei ole: