neljapäev, 25. detsember 2008

NORAD sundis jõuluvana maanduma

Põhja Ameerika Õhuruumi Kaitsestaap NORAD sundis eile õhtul Jõuluvana maanduma.

Jõuluvana teekonnaks on arvestuslikult 160 miljonit kilomeetrit, mis tuleb läbida 34 tunniga. See tähendab, et jõuluvana regi liigub valguse kiirusele läheneva kiirusega ning on suur strateegiline risk Ameerika Ühendriikide julgeolekule.

"Me ei saa lubada, et meie õhuruumis liigub objekt, mille kiirus ületab meie käsutuses olevate vahendite kiirust mitu suurusjärku," selgitas operatsioonis osalenud ohvitser. "Seni on ta toonud kingitusi: meie jaoks on see õnn. Kuid kes ütleb, et ühel päeval ei poeta ta igasse hoonesse lõhkekeha?" Ohvitser selgitas, et sõjaväe kohus on eeskätt rahvast kaitsta ning see tähendab kõikide võimalike riskide maandamist.

Jõuluvana viidi ülekuulamiseks ja piinamiseks Ühendriikide territooriumilt välja. Seni pole selgunud, kas Quantanamo sõjaväebaasi Kuubal või mõnele rahvusvahelistes vetes viibivale vaenlase võitlejate hoidmiseks kohandatud alusele.

Jõuluvana põdrad ning saan on neutraliseeritud ning teadlased kavatsevad antud seadmete ehitusele jälile saada. Arvatavasti kulub selleks kümneid aastaid.

Kinnitamata andmetel uimastati Jõuluvana põdrad Kesk-Ameerika kohal tugevatoimelise mürkgaasiga.

Loe ka: The Curious Origin of NORAD's Santa Tracking

Kommentaare ei ole: