teisipäev, 9. oktoober 2007

Homme on ylemaailmne vaimse tervise päev

Traditsiooniliselt tähistab Haige Mõistuse Syndikaat seda päeva avatud ustega oma osakondades, pakkudes näha ringide ja ryhmade tööd.

Ylemaailmse vaimse tervise päeva puhul korraldatakse Haige Mõistuse Syndikaadi majas traditsiooniline lahtiste uste päev. "Ka haige tervis on tervis," kommenteeris syndmust Haige Mõistuse Syndikaadi pressiesindaja. "Kui kogu Eesti ajakirjandus on yhtmoodi haige, siis ongi ta ka samavõrra terve."

Ettekannetes tutvustatakse võimalusi psyyhiliste erivajaduste ja -võimetega ajakirjanike rehabilitatsioonis, räägitakse toetatud tööst ja tööharjumustest ning tehakse ringkäik asutuses. Võimalus on osaleda käsitööringis, voltida uudistest kurekesi, vestelda toimetajatega ja tutvuda toimetuse tööpõhimõtetega.

Tänavuse Vaimse Tervise päeva teema on "Vaimne tervis muutuvas maailmas: kultuuride ja mitmekesisuse mõju". Eestis on selle eesmärgiks tõsta elanikkonna teadlikkust vaimse tervise kysimustes, vähendada myyte ja kujundada positiivset suhtumist vaimse tervisega inimestesse.

Homme, nagu ka igal muul päeval on enda mõistust haigena tundvail inimestel võimalus yhineda Haige Mõistuse Syndikaadiga ning hakata rehabiliteerimiseks kirjutama yles haige mõistuse synnitisi.

Kommentaare ei ole: