neljapäev, 11. oktoober 2007

Inspektsioon: Kruudal pole piisavalt raha kommiostuks

Kondiitritoodete inspektsioon keeldus kooskõlastamast ärimees Oliver Kruudale kuuluva aktsiaseltsi Rubla soovi kolmesaja grammi kompvekkide "Oravake" omandamiseks.

Otsuse põhjenduse kohaselt ei ole AS Rubla esitanud inspektsiooni rahuldavaid tõendeid pakkumise läbiviimise teostamise menetlemiseks piisavate, ammendavate ja kyllaldaste rahaliste vahendite olemasolu eksisteerimise kohta.

AS Rubla kinnitab, et tal on olemas piisavad vahendid ostutehingu lõpuleviimiseks, teatas Kalev börsile. AS Rubla kavatseb kommiostu teate ja prospekti kooskõlastamise menetlust jätkata ning esitada inspektsioonile täiendavad dokumendid nii kiiresti kui võimalik. AS Rubla avaldab kompvekkide ostmise teate ja prospekti pärast nende kooskõlastamist finantsinspektsiooni poolt. Pikenenud menetluse tõttu ei muutu 24.09.2007 teates väljendatud hind 60 krooni ühe kilo eest.

Ühtlasi otsustas inspektsioon teha Eesti Kommipaberikeskusele ettekirjutuse keelata ASile Rubla, GKG Investeeringute ASile, Mailtec OÜ-le, Linderin Grupp OÜ-le, Skandinaviska Enskilda Banken AB esindajale ja Vipes Invest OÜ-le kuuluvate ASi Kalev kommipaberite kasutamise ja käsutamise, välja arvatud pantimise kuni 29. oktoobrini 2007.

Ühtlasi teatas kondiitriinspektsioon, et neil pole ka piisavalt tõendeid Oliver Kruuda olemasolu kohta. "Meie arvates on ta väljamõeldis," sõnas inspektsiooni pressiesindaja põlglikult.

Loe ka: Inspektsioon: Kruudal pole piisavalt raha Kalevi aktsiate väljaostuks

Kommentaare ei ole: