esmaspäev, 22. oktoober 2007

Toomas Annus esitleb raamatut "Kapole elatud elu"

Mullu uut elu alustanud ja vabatahtlikuks abikaitsepolitseinikuks hakanud endine Merko suuromanik Toomas Annus uskus veel aasta tagasi, et kõik jätkub endisel moel, kuid tegelikkus osutus palju helgemaks. Oma täielikust pöördumisest Vabariigi teenistusse on Annus saanud valmis edasivaatava mälestusteraamatu "Kapole elatud elu", milles kirjeldab põhjalikult oma igapäevaelu ja kangelastegusid Vabariigi hyvanguks kaitsepolitsei teenistuses. Tähelepanuväärt on, et vabatahtlik komissar elab säästudest ega nõustu võtma vastu sentigi palka või kuluhyvitist. "Kõike puhtast rahvusaatest," lausus Annus.

Eesti korrumpeerunud ja omavahel ebaausaid ärisid ajaval äri- ja poliitikaeliidil on viimasel ajal komme kohtumistel mobiiltelefonid ära peita või aku eemaldada, sedavõrd tõhusaks on muutunud nn Annuse komissariaadi kontroll viie aasta pärast. Yhegi poliitiku ega ärimehe mustad teod ei jõua vandenõu- või planeerimisjärgust kaugemale, kirjutab Annus.
"Veel mullu arvasin ma, et see on juhus: andsin paberi sisse ja tegin nädalavahetuseti natuke tšekistitööd, puhtalt lõõgastumiseks ja fyysilise trenni mõttes, kolm-neli ylekuulamist kahe nädala peale," ütleb Annus. "Aga elu on näidanud, et tegelikult on kõik see saatusest ettemääratud." lisab ta. Tema prognooside kohaselt ei julge äri- ja poliitikaeliit 10 aasta pärast enam suurt midagi seadusevastast ette võtta.

Kolmapäeval Radissoni hotelli lobby's asetleidval "Kapole elatud elu" esitlusel kallab Toomas Annus soovijatele alkoholivaba šampanjat, nõristab sellesse mett ja segab korralikult. Raamatu ainult esitlusel jagatavatesse tasuta eksemplaridesse saab ka autogramme ja pyhendusi.

"Enamiku ajast näib ta rahulik ja distsiplineeritud," iseloomustas pyhendunud kaasvõitlejast kapo propagandakomissar Annust. "Kuid mõnel korral jääb ta ylekuulatavalt vastust välja pressides pikalt ja sygavalt mõttesse, mõnel korral lahvatab temas trotsi-, pettumuse- ja vihasegune käitumismaneer. Ja – mis seal salata – just sellised hetked on julgeolekuasutuse töötajale kõige viljakamad."

Loe ka: Toomas Annus — Elu koos kapoga

Kommentaare ei ole: