teisipäev, 22. juuli 2008

Tartu paabulind pages Läti alligaatori eest

Nädala aja eest Tartus vahistatud paabulind tunnistas politseile, et pages Eestisse Lätist seal möllava alligaatori tagakiusamise eest.

"Olin kabuhirmus ja panin ajama," kirjeldas paabulind Lõuna politseiprefektuuri pressiteate vahendusel oma meeletu page. Alligaator tabati Interpoli egiidi all ning Läti ja Eesti politseijõudude yhiselt juhitud rahvusvahelise operatsiooni käigus Riia ja Jelgava vahelt.

Elamisloata paabulind on praeguseks palunud Eestilt poliitilist varjupaika. Lind ytles politseile, et troopiliste metselajate poolest rikkal lõunamaal Lätis on tema õigus elule piiratud ning soovib kaasa aidata Eesti rahvamajanduse arendamisele. Lõuna politseiprefektuur andis paabulinnu yle piirivalvele, kes paigutas linnu Aa pagulaslaagrisse.

Välisministeeriumi pressiesindaja sõnul on läbitakse formaalsused paari päeva jooksul ning seejärel on linnul võimalik hakata otsima Eestis uut töökohta. "Pakkumised on praegugi teretulnud," sõnas esindaja. "Saatke need aadressil: Islandi väljak 1, 15049 Tallinn. Edastame need paabulinnule viivituseta."

Loe ka: Lätis leiti aianduskooperatiivist alligaator, Tartus leiti tänavalt paabulind

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Lugupeetud sündikaadil jäi ehk tähelepanuta, et nii paabulind kui ka see teine elukas tahtsid Eestisse saada, kuna seal kuuldavasti krokodillid laste koolitoidu ära sõid. Ju nad arvasid, et kui läheb krokodillil korda, miks siis mitte ka alligaatoril ja paabulinnul.

Milady Verity ütles ...

'ü' täht on ilus täht