kolmapäev, 3. juuni 2009

USA katoliku piiskopid mõistavad abordiarsti tapmist

USA kristlikud fundamentalistid mõistsid tuntud abordiarsti George Tilleri hukka. Püha inkvisitsiooniakt viidi läbi Tilleri kodukirikus pühapäevase jumalateenistuse ajal.

Rituaalset hukkamine viidi läbi pumppüssiga näkkulaskmise teel, mille tõttu eraldus pea. Inkvisiitor torkas pärast sündmusi krutsifiksi söögitorru ning pomises enne põgenemist kiire palve hukkunu hinge eest.

Kristlik terroriorganisatsion Progressive Christian Front võttis vastutuse inkvisitsiooniakti eest endale ja teatas, et tegemist ei olnud mõrva, vaid pigem hilinenud abordiga, mis sooritati asjaolude tõttu emakaväliselt.

USA katoliku piiskopid võtsid vastu ühisavalduse, kus mõistavad hukka tapmise kui akti, kuid juhivad tähelepanu faktile, et loote hukkamine on samuti mõrv. Ühtlasi lootsid nad et Tilleri hing põleb põrgus aegade lõpuni.

Ühendriikide president Barack Obama esines äsja sõnavõtuga, milles mõistis hukka nii islami kui kristliku terrorismi ning tõdes: "Raske südamega ütlen: aeg alustada terrorismivastast sõda meie vaba riigi pühal pinnal. Mul on häbi inimesena, kristlasena ja neegrina."

Ühendriikide juudikogukond mõistis presidendi antisemiitliku avalduse hukka, sest inimese, kristlase ja neegri kõrval ei mainitud juute.

Loe ka: USA katoliku piiskopid mõistavad abordiarsti tapmise hukka

Kommentaare ei ole: