teisipäev, 3. mai 2011

Rahvusringhääling kaalub kurtidele raadiokanali loomist

Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) juhatuse esimees Margus Allikmaa peab võimalikuks kuulmispuuetega inimestele interneti vahendusel edastatava raadiokanali avamist.
Allikmaa kirjutas vastuses kuulmispuuetega inimeste MTÜ juhatuse esimehe pöördumisele, et interneti vahendusel oleks võimalik avada raadiokanal praktiliselt kohe.

"Väga lihtne oleks avada uus võrgukeskkond kuulmispuuetega inimestele või kasutada juba mõnd olemasolevat ja tuntut ning lisada sinna helikanal, mis edastab Eesti Raadio ja minu poolest ka kõigi teiste raadiokanalite helisid. Õigupoolest ei olegi vajadust seal mingit heli tekitada. Seega oleks nägemispuudega inimesel vaja raadiot (või seda isegi poleks vaja), mille heli on maha keeratud ja sinna kõrvale kõlaritega varustatud ja internetiga ühendatud arvutit," kirjutas Allikmaa.

Allikmaa tõdes, et kogu saatepäeva ei ole tarvis teha ning internetikanali loomiseks piisab paarist inimesest, kes oleks valmis oma nime veebilehele kirja panema, üht pisut paremat arvutit ning IT-haridusega meest, kes asja käima paneks.

"Käivitamise ehk tehniliste lahenduste loomise võib rahvusringhääling võtta kohe enda kanda ja tegelikult võiks ka terve raadiokanali kohe rahvusringhäälingu ruumes avada, kuna ühtegi saadet ju tegelikult tegema ei pea. Aga saatekava kirjelduse koostamine võiks osaliselt olla kuulmispuuetega inimesi ühendavate liitude mure. Ma usun, et selleks on võimalik leida rahalist tuge nii sotsiaalministeeriumilt kui ka teistest allikatest," märkis Allikmaa.

Loe ka: ETV kaalub pimedatele eraldi kanali loomist

Kommentaare ei ole: