esmaspäev, 11. juuli 2011

Zatlers kaaperdas Reformierakonna

Nädalavahetusel ootamatult kokku kutsutud Eesti Reformierakonna suurkogu valis yllatuslikult erakonna uueks esimeheks Valdis Zatlersi, kes möödunud nädala alguses sai eriteenete eest Eesti kodakondsuse.

Andrus Ansip tunnistas lyyasaamist ning andis erakonna juhtohjad Zatlersile yle, tunnustades oma kaotuskõnes lätlast "põhimõttekindla ja riigimeheliku" poliitikuna.

Zatlersi sõnul on Reformierakond avatud kõigile. Reformierakonna uus esimees peaks pärast Ansipi tagasiastumist Eesti peaministri koha pealt ka selle ametikoha yle võtma. Zatlers ei nimetanud esialgu nende inimeste nimesid, kes koos temaga uude valitsusse siirduvad. Koalitsioon Isamaa ja Res Publica Liiduga aga Zatlersi sõnul jätkub.

Siseminister Ken-Marti Vaher selgitas HMS-ile oma otsust Zatlersile kodakondsus anda poliitilise ja maailmavaatelise tagakiusamisega, mis teda Lätis ähvardas.

1 kommentaar:

Klaus ütles ...

noneh, kui ELi kodanik Zatlers suudab tõestada, et ta on Eesti püsielanik, pole tal Reformierakonna liikmeks saamiseks kodakondsust vaja. Esimeheks või juhatuse liikmeks saamiseks pole tal mu meelest isegi seda vaja, kui seaduseid ja põhikirju täht-tähelt järgida. (MTÜ juhatuse liikmelt nt nõutakse vaid, et ta oleks teovõimeline, kriminaalkaristuseta ja kohtu poolt seatud tegutsemiskeeluta füüsiline isik)