laupäev, 21. jaanuar 2012

Max Kauri koju viidi tundlikku infot sisaldav arvuti

Eile viidi Tallinna linnavolikogu keskerakondlasest liikme Max Kauri koju arvuti, mis sisaldas poliitilist kirjavahetust ja muud sensitiivset infot.

Max Kaur ütles ERRi uudisteportaalile, et ta avastas oma Meriväljal asuvas majas toimunud sündmuse eile õhtul kella kaheksa paiku.

"Oli võimatu mitte märgata, et arvuti on majja toodud. Sissetungijad olid tegutsenud professionaalselt, justkui oleks teatud mida tehakse," ütles Kaur. Ta kiitis politseid, kes saabusid viivitamatult koos koertega kohale.

"Toodud informatsioonikandjad sisaldasid loomulikult sensitiivset infot, sealhulgas Edgar Savisaart käsitlevat käsikirja "Krüsanteemimaja saladus", kirjavahetust poliitikutega ja muud," selgitas ta.

"Võin teile kinnitada, et informatsioonikandjate füüsiline vanus teeb võimatuks, et nende vastu on mul huvi kui vara vastu. Seega on loogiline oletada, et tunnen huvi nendes peituva info vastu," rõhutas Kaur.

Ta avaldas lootust, et politsei uurib, kes toomise organiseeris. "Usun, et tabamise võimalused on täiesti olemas. Aga miks ka mitte? Igal pool ripuvad kaamerad. Loodan, et isegi nende järgi on võimalik taastada kurjategijate marsuut," ütles ta.

"Ükskõik, kes selle ka organiseeris, tigedusest hullunud sotsid, kelle jälgedel olen, või Kapo, kes tahtsid mind infoga kompromiteerida või inimesed, kes loodavad mind kui poliitikut mõjutada - varem või hiljem kukuvad nad sisse. Minul pole midagi karta," lisas Kaur.

Põhja prefektuuri pressiesindaja kinnitas, et eile tuli Merivälja teel asuvast elamust politseile väljakutse.

Loe ka: ERR: Max Kauri kodust varastati tundlikku infot

Kommentaare ei ole: