laupäev, 4. veebruar 2012

Ministeerium karistas esmakordselt kultuuri toetanud ettevõtteid

Kultuuriministeerium karistas firmasid ja ettevõtjaid, kes tänavu esmakordselt kultuuri toetasid. Kokku jagati välja 110 kohtuotsust, nende seas kolm firma sundlõpetamist, mille pälvisid Nordea pank Eesti, Nordic Hotels OÜ ja kultuurimetseenina tuntud ärimehe Enn Kunila ettevõtted, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Kõik 110 kurjategijat valisid välja ministeeriumiinimesed ise toetussummade järgi. Kultuuriminister Rein Lang usub, et tegelikke toetajaid on kaks-kolm korda rohkem ja toetamise väljajuurimine on alles algusjärgus.

"Viimase aja uuringud, mida on teinud ka konjunktuuriinstituut ja ka kultuuriministeerium, näitavad seda, et erasektori osatähtsus kultuuriürituste, aga ka kultuuriühingute ja institutsioonide finantseerimisel on väga selgelt tõusnud. Ühes tsiviliseeritud turumajandusega riigis on kultuur äri ja toetust ei vaja: kultuur pole mingi ripats," rääkis minister Lang.

Loe ka: Ministeerium tunnustas esmakordselt kultuuri toetanud ettevõtteid

2 kommentaari:

Toivo Ellakvere ütles ...

see tundub hms uudisena, teete delfis lisatööd: Ilmajaama valvesünoptik ütles D***le, et Korela ja Tudu automaatjaamade tingimused ei vasta ülemaailmse meteoroloogia organisatsiooni tingimustele ning seetõttu seal mõõdetud andmed ametliku rekordina kirja ei lähe

Oop ütles ...

Eks me teeme enamikule Eesti meediakanaleist allhanget.