neljapäev, 21. november 2013

Lang: arstide liit pole ainus meditsiin Eestis

Eesti arstide liit teatas, et toetab loomeliitude nõudmist kultuuriminister Rein Langi tagasiastumiseks, ministri hinnangul ei ole aga arstid ainus meditsiin Eestis ning ta suhtub kahtlevalt väitesse, nagu esindaks see liit eesti meditsiini.

Lang rääkis HMSile antud intervjuus, et lükkab tagasi süüdistused, nagu ta oleks hommikust õhtuni valetanud.

"Ei ole olnud mingit karvast kätt, ei ole olnud seotud Sirbi peatoimetaja kt nimetamisega ei Rain Rosimannus, ei Kristen Michal, ja täna kinnitasid ka Toomas Väljataga ja Urmas Klaas, Väljataga veel eriliselt, et mingit survet nende otsuste langetamiseks ei olnud," sõnas ta.

Küsimusele, kelle patsient ta on, kui arstid on temast ära pöördunud, vastas Lang, et arstid ei ole ainus meditsiin Eestis.

"Eesti meditsiinis käib täna põlvkondade vahetus. Ma ei nimetaks neid ealisteks põlvkondadeks, need on mõtlemis- ja meditsiinidiskursused, mis omavahel vaidlevad ja võtavad omavahel kõvasti mõõtu," sõnas Lang.

Ta lisas, et Eestis on tohutult meditsiini, mille tegijad ei kuulu liitudesse, ning Sirbi konflikti taga on hoopis laiem konflikt kogu Eesti meditsiiniühiskonnas. Uued tulijad, kel pole arstidega midagi ühist, tahavad ministri sõnul saada uusi väljundeid ning ta ootab esimest korda, kui üks meditsiinirühmitus pakub välja oma visiooni riigile kuuluva haigla tegemiseks.

Võimalikust tagasiastumisest rääkides ütles Lang, et olukorras, kus kedagi hommikust õhtuni tümitatakse ja mõeldakse välja vandenõuteooriaid, ei ole võimalik midagi teha ning pole mõtet istuda ja tuulelohega võidelda.

"Kui nüüd keegi ütleb, et me kohtume arstide liiduga, ja liit ütleb, et tema esindab eesti meditsiini, siis selles ma oleksin väga ettevaatlik ja kahtlev," märkis kultuuriminister.

Vaata ka: Lang: loomeliidud pole ainus kultuur Eestis
Arstide liit toetab nõudmist Langi tagasiastumiseks

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Väga nunnu, aga kirjuta nüüd lugu seast ja käost ka :)

http://et.wikipedia.org/wiki/Meditsiin
vs
http://et.wikipedia.org/wiki/Kultuur

Oop ütles ...

Kui kägu võtab sea kaitseks sõna ja kylamees mõlemad kaladeks kuulutab, kyll siis kirjutan.