teisipäev, 14. aprill 2015

EKRE alustab koostööd uudisteagentuuriga HMS


Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) teatas vastuseks levivale valeinfole, nagu hakkaks  erakond tegema koostööd portaalialternatiiviga Telegram, et alustab tegelikult parnerlust hoopis uudisteagentuuriga HMS.

"Täna levis väljaande Lääne Elu kaudu väärinfo, nagu oleks meie erakonna juht Mart Helme rääkinud EKRE koostöökokkuleppest infoportaaliga Telegram. Vastuseks teavitame, et tegu on inimliku eksitusega ja info ei vasta tõele. Portaali Telegram ees on ka vabandatud ja nad on meie vabandust aksepteerinud. Arusaamatus tekkis sellest, et meil on tulevikus plaanis koostöö Haige Mõistuse Sündikaadiga," teatas EKRE juhatuse liige Urmas Espenberg.

Tema sõnul algselt tõesti kaaluti sügavamat koostööd Telegramiga, kuid siis selgus, et portaal juhib naine. "Olgem ausad, EKRE-sugune tõsiselt võetav erakond ei saa teha koostööd naise juhitud meediaväljaandega. Meie liikmetel tekib koheselt küsimus – miks ei ole see naine kodus, kirikus või sünnitamas?"

HMS-i ajakirjaniku ning rahvusvaheliselt tunnustatud sõltumatu eksperdi Tauno Taunaste sõnul ei tulnud EKRE koostööpakkumine üllatusena. "On arusaadav, et tõsine partei ei taha naljaportaalidega koostööd teha ja valib endale partneriks usaldusväärseima eestikeelse uudisteagentuuri, mis on ilmselgelt senini olnud EKRE peamine tee teadmisteallika juurde," rääkis Taunaste.

"Ma panin EKRE-le nüüd needuse peale, nendega on krõshka, tahate ka?" kommenteeris portaali Telegram peatoimetaja Mariann Joonas toimunut HMS-i suunas sisisedes.

Loe ka: Telegrami peatoimetaja sõnul ei hakka portaal EKRE-ga koostööd tegema



Kommentaare ei ole: